Bij het opstellen van een vast contract voor buitenschoolse opvang kiest u voor een 40, 48 of 52 weken contract. Bij een flexibel contract kiest u altijd zelf de dagen, daarop heeft deze uitleg dus geen betrekking. Bij iedere vorm van vast contract zijn de 40 schoolweken de basis. Hieronder vallen dus geen vakantiedagen en extra uren in verband met opvang op adv- of andere (gedeeltelijk) schoolvrije dagen, denk hierbij aan:

  • dagen in de 12 vakantieweken.
  • adv- / schoolvrije dagen.
  • extra dagen in het komende jaar die voor u al bekend zijn.

Bij een 48 weken contract heeft u voor 8 weken de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen.
(Bij 1 middag in de week dus 8 hele dagen, bij 2 middagen in de week 16 hele dagen, etc.)
Bij een 52 weken contract heeft u voor 12 weken de dagen uit uw contract opgenomen om in te zetten op de schoolvrije dagen of als extra dagen.
(Bij 1 middag in de week dus 12 hele dagen, bij 2 middagen in de week 24 hele dagen, etc.)

Deze dagen kunt u naar eigen voorkeur inzetten gedurende het hele kalenderjaar, onafhankelijk van de middag die u in de 40 schoolweken vast heeft staan. Valt een studiedag dus op een andere dag dan uw vaste contract, kunt u de uren uit het 48 of 52 weken contract inzetten voor een hele dag opvang. Als u in de vakantieweken graag 3 andere dagen als normaal gebruikt, kunt u de uren uit uw 48 of 52 weken contract daarvoor inzetten.

U kunt lopende het kalenderjaar altijd nog dit soort dagen aanvragen. In verband met het maken van onze planning voor de locaties en beschikbare leidsters op de groepen, vragen wij u wel altijd tijdig door te geven als uw kind in vakanties en / of op andere schoolvrije dagen komt. Tijdig is in dit geval minimaal 1 week voor dat de vakantie(-periode) begint. Dat wil zeggen: voor de zomervakantie willen wij graag 1 week voor de zomervakantie van u weten in welke van de 6 weken u gebruikt wilt maken van vakantieopvang. Gedurende de vakantie kunt u natuurlijk altijd nog dagen aanvragen, maar als er niet meer kinderen in de groep kunnen vanwege het aantal leidsters wat gepland is, kunt u te horen krijgen dat we geen plaats hebben. Bij tijdig aanvragen loopt u dat risico niet.
Aanmelden kan:

  • rechtsreeks via onze website (www.t-kasteeltje.nl, kies [vakantie bso] ).
  • per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
  • telefonisch op de Administratie BSO (073-6841160).

Wij stellen het op prijs als u dagen aanvraagt via onze website om communicatiefouten te voorkomen.

Annuleren van aangevraagde vakantie- , adv- of andere schoolvrije dagen

Het is mogelijk om de aangevraagde dag(-en) te annuleren. Dit kan kosteloos tot 3 werkdagen voordat de aangevraagde dag(-en) in gaan. Indien u deze dag(-en) later afmeldt, wordt deze toch gefactureerd (flexibel contract) of meegerekend als gebruikte opvang (vast contract).

Kosteloos annuleren van aangevraagde vakantie-, adv- of andere schoolvrije dagen
Aangevraagde dag Afmelden kan tot
maandag dinsdag 18.00
dinsdag woensdag 18.00
woensdag donderdag 18.00
donderdag vrijdag 18.00
vrijdag maandag 18.00

Berekening van uren

Vakantie- / adv-opvang wordt gefactureerd volgens het geldende tarief en kan alleen per dag of dagdeel worden afgenomen, dus niet per uur.
Daarbij hanteren wij bij vakantie- en adv-opvang voor een hele dag (07.30u-18.00u) 10,5 uur, voor een halve dag (07.30u – 13.30u óf van 12.00u – 18.00u) 6 uur.
Zolang u uren heeft staan in uw 48 of 52 weken contract worden deze uren van uw 8 of 12 weken gebruikt, u merkt hier dus niets van in uw vaste maandbedrag. Als u geen uren meer heeft staan ontvangt u een factuur voor de extra gebruikte uren tegen het uurtarief van uw contract.

Looptijd

De extra uren die in uw 48 / 52 weken contract opgenomen zijn lopen altijd van 1 januari tot 31 december. Op 1 januari begint u weer met het aantal extra uren wat u heeft laten opnemen in het contract. 

Wijze van betaling.

U heeft een vast contract met een vast maandbedrag wat gefactureerd wordt. Zolang u nog niet alle extra uren van uw contract heeft gebruikt, blijft u ook na afname van extra dagen hetzelfde vaste maandbedrag betalen. Op het moment dat u het aantal extra uren wat in uw contract opgenomen is overschrijdt, ontvangt u van ons per mail een bericht. U ontvangt in die maand ook een overzicht van de gebruikte extra uren (met datum en aantal uren) via de groepsleiding van uw kind. Als u extra uren gebruikt terwijl u geen extra uren meer heeft staan, ontvangt u per maand een factuur over de extra afgenomen uren. Deze worden ook automatisch geïncasseerd.