In principe helemaal niets. Wij zorgen voor een snoepje, fruit en eventueel het ontbijt of lunch.

Sommige kinderen nemen graag iets mee van speelgoed om te laten zien of om mee te spelen. Dat mag best van ons, maar er zit altijd een risico aan dat het kapot of kwijt raakt. Overleg dus altijd met het kind en de groepsleiding of het slim is om iets mee te nemen. Niets is zo vervelend als het verdriet als een favoriet spel of speelgoed stuk of kwijt is geraakt...

Afhankelijk van het seizoen en het weer is het wel slim om zwemkleding en een handdoek mee te geven voor waterspelletjes, geschikte kleding om mee in de modder te spelen of juist die extra handschoenen en muts voor een sneeuwballengevecht. Bedenk dat veel kinderen graag buiten spelen, en dat we dan de favoriete activiteiten doen die de kinderen willen... soms worden ze daarbij nat of vies en is dat extra setje kleding praktisch met het naar huis gaan!

Over tablets/I-pads is afgesproken dat de kinderen die best mee mogen nemen, mits de ouder(s) dat ook goed vinden en ze snappen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele schade / verlies aan het apparaat. De afspraak is dan ook dat het kind de tablet inlevert bij binnenkomst, dat we die op een veilige plaats neerleggen en dat onder computertijd het apparaat gebruikt mag worden.