Kindercentrum 't Kasteeltje startte in 1987 in Halder. Jennie Tasseron begon daar met wat nu is doorgegroeid tot het Kindercentrum. De kinderopvang stond nog letterlijk in de kinderschoenen. Het doel waarmee zij destijds met kinderopvang is gestart, was kinderen van werkende ouders een leuke en gezellige dag bezorgen waarbij zij veel aandacht en tijd kon besteden aan de ontwikkeling en verzorging van kinderen.

Kasteeltje HalderKasteel Halder - Sint-Michielsgestel
Dit was de eerste vorm van kinderopvang in die tijd. In Halder, vlakbij "Kasteel Herlaer", is de naam "'t Kasteeltje" ontstaan voor de kinderopvang. In 1987 werd met het opvangen van twee kinderen in haar eigen woonkamer gestart. Al snel bleek dit te klein en binnen een half jaar werd een aparte ruimte voor de kinderopvang in het aangrenzende woonhuis in Halder gecreeërd. Tussen 1987 en 2003 zijn de eerste vier locaties voor de kinderopvang geopend in Vught en Sint-Michielsgestel.In 2003 ontstond de mogelijkheid voor het realiseren van nieuwbouw. Dit heeft ’t Kasteeltje de kans geboden om naar eigen inzicht een gebouw te bedenken en te ontwerpen dat optimaal voldoet aan de behoeften en wensen voor kinderopvang en buitenschoolseopvang. In de jaren daarna is ’t Kasteeltje gegroeid van kinderopvang in de huiskamer, tot een organisatie die op 4 locaties kinderdagopvang en buitenschoolse opvang verzorgt en daarnaast zorg draagt voor de tussenschoolseopvang op OBS de Bolster. Wij maken ook deel uit van een educatief cluster met openbare basisschool "de Bolster" in Sint-Michielsgestel. Deze samenwerking is in 2012 gestart en is een totaal pakket van basisonderwijs, kinderopvang, peuterarrangementen, voorschoolse opvang en buitenschoolseopvang. Met alle locaties wordt momenteel aan circa 120 kinderen per dag kinderopvang geboden en maken circa 200 kinderen per dag gebruik van buitenschoolseopvang. Er is voor allerlei wensen een aanbod; grootschalige opvang, kleinschalige opvang, horizontale en/of verticale opvang, kinderopvang en buitenschoolseopvang samen op één locatie, buitenschoolseopvang in de school of juist daar buiten. Jennie Tasseron is trots op de ontwikkeling die ’t Kasteeltje als organisatie heeft doorgemaakt. Al meer dan 35 jaar werkt zij met veel plezier en toewijding en nog dagelijks haalt zij voldoening uit haar werk. Wat als eenmanszaak begon is gegroeid tot een kindercentrum met een team zeer betrokken medewerkers.

 

Een frisse blik op de toekomst...

In 2023 starten we met de bouw van de nieuwste locatie in Vught aan de Bestevaer (dit is het grasveld naast zwembad Laco). In de nieuwbouw is zorgvuldig nagedacht over het ontwerp van het gebouw en de omgeving. We hebben hierbij onze jarenlange ervaring in de kinderopvang benut om te komen tot een prettig en toekomstbestendig gebouw voor alle kinderen, ouders en medewerkers. De start van de bouw is voor ons een moment waar we naar uit hebben gekeken en samen met veel energie mee aan de slag gaan. Via onze website gaan wij u op de hoogte houden van alle vorderingen op locatie de Bestevaer.... Nu al nieuwsgierig? Kijk dan snel bij Actueel....

BestevaerNieuwbouw Locatie Bestevaer