Toeslagen

Hieronder vind je een app, informatiebrief en checklist die je stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag. BOinK heeft in 2022 deze toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen. De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app een keuze maken uit Nederlands, Engels, Pools of Arabisch
Klik op Lees meer

Lees meer

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Uw kinderopvangtoeslag vraagt u aan met Mijn toeslagen. U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loopt u toeslag mis. Krijgt u kinderopvangtoeslag en verandert er iets in uw situatie? Als bijvoorbeeld uw inkomen wijzigt of het aantal opvanguren, dan heeft dat gevolgen voor uw toeslag. U moet veranderingen in uw situatie binnen 4 weken aan de belastingdienst doorgeven.

lees meer

De gemeente heeft een ouderbijdrage peuterwerk. Op het moment dat een kind door de gezinssituatie niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst kunt u gebruik maken van deze regeling. Zo kunnen alle peuters gebruik maken van de peuterochtenden. De ouderbijdrage kunt u aanvragen via de gemeente. 

Aanvraagformulier Subsidie Peuteropvang Gemeente Sint-Michielsgestel

Aanvraagformulier Subsidie Peuteropvang Gemeente Vught 

Ook in 2023 zijn wij u weer graag van dienst op een van onze locaties in Vught en Sint-Michielgestel. Wij hanteren verschillende uurtarieven: bij een vast contract Kinderdagopvang (0-4 jaar) voor 52 weken is dat €8,97. Bij een vast contract Buitenschoolse Opvang (4-12 jaar) voor 52 weken is dat €8,40 Wij blijven ons best doen om betaalbare kinderopvang aan te bieden, zonder dat ingeleverd wordt op kwaliteit of flexibiliteit van de opvang. Wat u werkelijk per maand gaat betalen, kunt u nu met onze Rekentool op deze website uitrekenen. Mocht u nog vragen hebben over uw persoonlijke situatie kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen

Voor de kinderopvang zijn er diverse toeslagen geregeld waardoor uw netto kosten veel lager uitvallen dan het uurtarief wat wordt gerekend. Nu zijn wij van mening dat goede kinderopvang niet perse duur hoeft te zijn, en hanteren wij het laagste uurtarief van deze regio, maar wij helpen u ook graag verder met vragen rondom de toeslagen.

Lees meer

De VNG Adviestabel ouderbijdrage peuteropvang 2021 wordt door de Gemeente gebruikt om voor de peuteropvang een inkomensafhankelijke tariefstelling vast te stellen. Alle peuterarrangementen van Kindercentrum 't Kasteeltje vallen onder deze regeling. Op het moment dat een kind door de gezinssituatie niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst, is er een regeling om een tegemoetkoming in de kosten aan te vragen via de gemeente.

Lees meer