Uurtarief 4-12

Uurtarief Buitenschoolse Opvang 2023 (4-12 jaar)

Vast contract 52 weken
Het tarief is per 1 januari 2023 voor de buitenschoolse opvang € 8,40 per uur voor de vaste contracten van 52 weken.  Bij deze contractvorm neemt u 40 schoolweken en 12 vakantieweken vaste dagen af. In het contract wordt gerekend met 40 weken middagopvang en 12 weken hele dag opvang op de vaste contract dagen. De hele dagen van de 12 vakantieweken kunnen, ruimer dan de ruilregeling, het gehele kalenderjaar ingezet worden. Denk daarbij aan studie of schoolvrije dagen. U moet deze dagen wel binnen het kalenderjaar gebruiken.  De dagen van de 40 schoolweken vallen wel onder de ruilregeling.  

Vast contract 48 weken
Het tarief is per 1 januari 2023 voor de buitenschoolse opvang € 8,81 per uur voor de vaste contracten van 48 weken. Bij deze contractvorm neemt u 40 schoolweken en 8 vakantieweken vaste dagen af. In het contract wordt gerekend met 40 weken middagopvang en 8 weken hele dag opvang op de vaste contract dagen. Daarbij heeft u een vrije keuze welke 8 van de 12 weken u wilt gebruiken. De hele dagen van de 8 vakantieweken kunnen, ruimer dan de ruilregeling, het gehele kalenderjaar ingezet worden. Denk daarbij aan studie of schoolvrije dagen. U moet deze dagen wel binnen het kalenderjaar gebruiken. De dagen van de 40 schoolweken vallen wel onder de ruilregeling.

Vast contract 40 schoolweken
Het tarief is per 1 januari 2023 voor de buitenschoolse opvang € 9,26 per uur voor de vaste contracten van 40 schoolweken.  Bij deze contractvorm neemt u in de 40 schoolweken opvang af op vaste dagen.

Flexibel contract
Het tarief is per 1 januari 2023 voor de buitenschoolse opvang € 9,75 per uur. U kiest voor flexibele opvang wanneer u geen gebruik maakt van vaste dagen maar per keer doorgeeft wanneer u opvang wenst.

Voorschoolse Opvang
Bij een vastcontract (in de 40 schoolweken) is het tarief € 9,26 per uur.
Bij een flexibel contract is het tarief € 9,75 per uur.

Afnemen van extra uren
Het afnemen van extra uren kan bij alle contractvormen. U betaalt voor de extra uren dan het uurtarief behorende bij het door u afgenomen contracttarief.

Wat ga ik netto betalen in 2023?
Wat gaat kinderopvang mij nu werkelijk per maand kosten? Een vraag die wij met regelmaat krijgen, maar die moelijk voor iedereen te beantwoorden is. Wat u netto per maand aan opvang kwijt bent is naast de contractvorm en uurprijs afhankelijk van het aantal kinderen wat u op de opvang hebt en wat u aan toeslag ontvangt. Om het snel inzichtelijk te maken kunt u via onze rekentool snel uitrekenen wat u nu werkelijk netto per maand kwijt bent. Benieuwd? Vul dan de rekentool in. (Klik hier) Heeft u nog vragen? Laat het ons weten! Wij helpen u graag verder, ook als het om het aanvragen van de toeslag gaat.