Actuele Info

Nog even naar school maar dan begint hij weer.... 6 weken zomervakantie! Zon, zand & water, of wordt het regen & bewolkt weer? Ach, ons maakt het niet veel uit. Zowel voor buiten met mooi weer als voor binnen met te veel zon of regen hebben we altijd leuke dingen te doen. Zo zijn we nooit uitgeknutseld, hebben we heel veel leuke spelletjes die we kunnen doen, lopen we een keer een speurtocht, maken we onze eigen ijsjes of gaan we lekker naar een speeltuin. Wie weet maak je met de kinderen van die dag een voorstelling, laat je elkaar zien wat je kunt, bedenk je een circus of ben je ineens gestrand op een onbewoond eiland.... en wat heb je dan toevallig bij in jouw koffer vol ideeën?

Wij hebben in ieder geval al zin in de vakantie! Jij ook? Meld je dan aan voor de Vakantie BSO

Tot ziens, auf Wiedersehen, See you, Arriverderci, Au Revoir, Haste la vista,....

Door de versoepelingen in de coronamaatregelen is het vanaf 27 juni niet meer verplicht een mondkapje te dragen als u uw kind komt brengen of halen. Als u dit liever wél blijft doen, staat u dat natuurlijk vrij . Wij willen iedereen bedanken voor de inzet om zich zo goed mogelijk aan alle maatregelen te houden! Het afgelopen jaar is veel van u, de kinderen en de medewerkers gevraagd. Laten we hopen dat de positieve ontwikkelingen van nu doorzetten.

Toch zijn niet alle maatregelen ineens verleden tijd. De belangrijkste regel die blijft is dat we vragen 1,5 meter afstand te houden tussen volwassenen. Daarom blijft dat we vragen om uw kind te brengen of halen door 1 volwassene om drukte op de groepen te vermijden, en geldt een maximum aantal volwassenen in kleinere ruimtes. Ook blijft dat iedereen zonder klachten moet zijn én de thuisblijfregels als dat niet zo is (quarantaine regels). Daarbij blijft de Beslisboom ook onveranderd. Als laatste vragen wij u in verband met de komende vakantieperiode te letten op wat u moet doen als u naar een oranje of rood gebied op reis gaat.

Enkele belangrijke documenten hebben wij ook hier op de website geplaatst zodat u die altijd snel kunt vinden. 

Beslisboom (Wanneer kan uw kind niet naar de opvang of school?)
Samen zorgen we voor 1,5 meter afstand (De regels in 1 poster)
Gezondheidscheck (Wanneer mag u de locatie niet betreden en mag een leidster niet komen werken)
Reizen en vakantie

Wij hebben u ook per mail op de hoogte gebracht, heeft u de mail niet ontvangen of het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Jennie

Heerlijk die zon en hoge temperaturen. We gaan natuurlijk graag buitenspelen met dit weer, maar op de BSO snappen we ook dat kinderen juist liever binnen willen blijven. Als het kan geven we ze de vrije keuze. Als het nodig is staat de zonnebrand klaar en helpen we bij het insmeren. De oudere BSO-ers kunnen dat vaak prima zelf. Als u graag uw eigen merk zonnebrand gebruikt, mag u dit meegeven aan uw kind. Na het insmeren gaat de fles weer in de eigen tas mee naar huis. Verder hebben we waar mogelijk met schaduwdoeken wat schaduw gemaakt, en we proberen zoveel mogelijk óók in de schaduw te spelen. Het drinken staat altijd klaar (water en ranja) en wie weet komt er nog een keer een waterijsje voorbij op deze zonnige dagen. Wij zijn er helemaal klaar voor !

19 mei 2021: Nieuwe beslisboom, meer uitzonderingen bij gebruikelijke klachten
"De vragen over de (toepassing van) de beslisboom worden steeds specifieker. Dat stelt ons in staat de beslisboom steeds nauwkeuriger te maken. Afgelopen periode ontvingen we vragen over kinderen en huisgenoten die last hebben van gebruikelijke/bekende klachten, zoals hooikoorts of astma. Wanneer moet een kind in deze situatie thuis blijven en wanneer mag het naar de kinderopvang en/of school? AJN Jeugdartsen Nederland heeft de kwestie met het RIVM besproken. De conclusie: op twee plaatsen in de boom is de uitzondering bij de gebruikelijke klachten toegevoegd (aangeduid met * of ***)."

Alle wijzigingen op een rij

  • In het tweede blauwe blok: als een huisgenoot klachten heeft die passen bij corona én benauwd is, en deze klachten passen bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan kan voor het kind deze vraag met 'nee' worden beantwoord. Heeft de huisgenoot naast klachten die passen bij corona ook koorts dan blijft het kind wel thuis.
  • Aan het blauwe blok rechtsonder is ook de uitzondering toegevoegd: als het gaat om benauwdheid of veel hoesten en passen die klachten bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan mag het kind wel naar de opvang en/of school. Heeft het kind koorts, dan moet het thuisblijven.
  • Eén sterretje (*) verwees bij de vorige versie naar het kader met uitleg over testen. Nu het testen van kinderen meer bekend is, hebben we dit sterretje gebruikt voor de verwijzing naar uitleg over de extra uitzonderingen (zie hierboven).

Wij hebben laatst onder andere mailings verstuurd over de heropening van de BSO. Als u klant bent bij 't Kasteeltje en u heeft die brieven of andere post niet ontvangen, kan het zijn dat u met een verkeerd mailadres in ons systeem staat. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld daar in naam van uw kind(-eren) en opvanglocatie. Dan zorgen wij dat u op de juiste manier de post ontvangt! Alvast bedankt.

Na het opstarten van de kinderdagopvang (0-4 jarigen) is het vanaf maandag 19 april de beurt aan de buitenschoolse opvang. We willen eerst alle ouders, kinderen en medewerkers bedanken voor hun flexibiliteit, geduld en aanpassingsvermogen in de afgelopen maanden. Gelukkig maken we geen “koude start”, in de afgelopen periode hebben we met alle collega’s gewerkt in de noodopvang. We zijn het dus zeker niet verleerd om er samen een goede, gezellige en veilige opvang van te maken.

Zoals bij iedere verandering zijn er natuurlijk ook vragen; we proberen in de brief die op 15 april naar alle ouders is verstuurd, antwoorden te geven met de informatie die we nu hebben. Door een goede en open communicatie hopen we in de eerste weken van volledige opening op alles een antwoord te vinden. Enkele belangrijke documenten hebben wij ook hier op de website geplaatst zodat u die altijd snel kunt vinden. 

Beslisboom (Wanneer kan uw kind niet naar de opvang of school?)
Samen zorgen we voor veiligheid (De regels in 1 poster)
Gezondheidscheck (Wanneer mag u de locatie niet betreden en mag een leidster niet komen werken)

Heeft u de brief niet per mail ontvangen of het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Jennie

Nadat we op 16 december dicht moesten, is er eindelijk weer goed nieuws! Vanaf maandag 19 april gaat de BSO weer open zoals u gewend was vóór alle maatregelen. En daar hebben we naar uitgekeken én super veel zin in! Alle leidsters hebben gedurende de noodopvang wel gewerkt en gezorgd dat jullie met leuke activiteiten op de BSO aan de slag kunnen. We kunnen niet wachten tot we jullie weer echt mogen zien op de groep, en dat is nu bijna zo ver….
Even op een rijtje hoe dat ook al weer was….

  • De kinderen zijn van harte welkom op uw vaste contractdagen. Als wij niets van u horen, gaan wij er van uit dat uw kind op de vaste dagen bij ons komt. Is dat anders? Geef het even door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om verwarring op school te voorkomen.
  • Bij een flexibel contract mail je met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , u krijgt dan snel antwoord over de mogelijkheden.
  • Ook het ruilen van dagen gaat weer op de normale manier.
  • Wat natuurlijk wél blijft zijn de veiligheidsmaatregelen van het RIVM, mogelijk nog aangevuld met extra maatregelen. Wij informeren u zodra deze ook voor ons helder zijn.
  • En we gaan weer vooruit kijken... want wat gaan we met Meivakantiedoen?

De vakantie (ook de aankomende zomervakantie) is voor veel mensen nog een beetje de vraag. Op de BSO zijn we er in ieder geval al klaar voor: daar is het voor de kinderen altijd vakantie! Lekker samen knutselen, even er op uit in een speeltuintje in de buurt, samen iets nieuws bedenken en doen en heel veel samen spelen... kijk bij [lees verder] hoe het ook alweer zat met het doorgeven van vakantiedagen.  

Lees verder

Zoals u wellicht al uit diverse media heeft vernomen, zal onze locatie Kempenland in Vught op termijn moeten verhuizen in verband met de aanleg van het verdiepte spoor in Vught.
Samen met de gemeente Vught en ProRail is mogelijk een nieuwe locatie voor ons kindercentrum gevonden. We denken dat de hoek Michiel de Ruyterweg-Bestevaer, nabij het Ouwerkerkterrein, geschikt is. Het is een aantrekkelijke plek met de nieuwe BMX fietscrossbaan en – als de ombouw van het spoor klaar is – een compleet ingerichte Urban Sport Setting met allerlei beweeg- en sportmogelijkheden. We gaan ons gezamenlijk inspannen om de verhuizing van ons kindercentrum en kantoor voor elkaar te krijgen. Gaat het verhuisplan door, dan kunnen we waarschijnlijk in de zomer van 2023 de nieuwe vestiging in gebruik nemen.

Lees verder

Er is een nieuwe versie van de beslisboom (6 februari 2021). De aanpassingen zitten in de (strengere) regels voor kinderen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Het ‘snotneuzenbeleid’ is aangepast en de adviezen rondom het testen van kinderen is gewijzigd. Ook bij terugkomst uit een oranje of rood gebied gelden er nu striktere regels. Ook op ’t Kasteeltje werken wij volgens deze beslisboom. Hieronder vindt u alle wijzigingen op een rij. Klik hier voor de beslisboom.

Met de beslisboom kan worden bepaald of een kind naar de kinderopvang/school mag komen of niet.

Read More

't Kasteeltje gaat deels weer open vanaf maandag 8 februari.
De kinderdagopvang (0-4 jarigen) geldt dat we helemaal open zijn, op de normale manier zoals u gewend was voor de lockdown.
De Buitenschoolse opvang (dus ook Voorschoolse opvang en vakantie-opvang) blijft voorlopig alleen open voor noodopvang.
Voor de 4 tot 12 jarigen blijft de situatie dus net als afgelopen weken tijdens de lockdown.

Wij geven achtereenvolgens uitleg voor:
Kinderdagopvang (0-4 jarigen)

o Week 6 (8 t/m 12 februari)
o Week 7 (15 t/m 19 februari, normaal carnavalsvakantie)
o Week 8 (22 t/m 27 februari)

Buitenschoolse opvang (4-12 jarigen)

o Week 6 (8 t/m 12 februari)
o Week 7 (15 t/m 19 februari, normaal carnavalsvakantie)
o Week 8 (22 t/m 27 februari)

Informatie van Rijksoverheid, waar onder

o Noodopvang
o Gewijzigde onderwijstijden
o Kosten kinderopvang en tegemoetkoming eigen bijdrage, verschil in KDV en BSO

Het is alles bij elkaar heel veel informatie. Lees wat in uw situatie van toepassing is. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
Met vriendelijke groet,
Jennie.

Lees verder