Actuele Info

Ook in 2023 zijn wij u weer graag van dienst op een van onze locaties in Vught en Sint-Michielgestel. Wij hanteren verschillende uurtarieven: bij een vast contract Kinderdagopvang (0-4 jaar) voor 52 weken is dat €8,97. Bij een vast contract Buitenschoolse Opvang (4-12 jaar) voor 52 weken is dat €8,40 Wij blijven ons best doen om betaalbare kinderopvang aan te bieden, zonder dat ingeleverd wordt op kwaliteit of flexibiliteit van de opvang. Wat u werkelijk per maand gaat betalen, kunt u met onze Rekentool op deze website uitrekenen. Mocht u nog vragen hebben over uw persoonlijke situatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Lees verder

Beste kinderen en ouders,
Sinterklaas is met zijn Pieten weer aangekomen in ons land! Natuurlijk hebben we goed overlegd met Sint en zijn Pieten, want hij heeft weer heel wat te regelen dit jaar. In de week van 28 november tot en met 2 december komen de Pieten 's nachts soms even langs op ’t Kasteeltje. Ze brengen in de nacht voor alle kinderen een schoenkadootje op de BSO. In deze feestweek zijn 's middags allerlei leuke Sint-activiteiten op de BSO. Ook op het Kinderdagverblijf vieren we deze week Sinterklaas. Op de locaties zelf krijg je meer informatie over wat ze precies gaan doen. We hopen weer heel veel Sinterklaasliedjes, dansjes en mooie kunsten te zien deze weken. Groetjes van alle leidsters van Kindercentrum ’t Kasteeltje.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en ook op de BSO zijn wij blij alle kinderen weer terug te zien! Bij het nieuwe schooljaar horen natuurlijk ook de vakanties, studiedagen en andere schoolvrije dagen.
Als uw kind een schoolvrije dag (vakantie of studiedag) heeft, gaan wij er van uit dat uw kind die dag niet naar de BSO komt. Afmelden voor de BSO is op die dagen dus niet nodig.
Wilt u op dit soort dagen wél gebruik maken van de BSO, vragen wij u dit aan ons door te geven.
Ook als u een vast contract voor 40, 48 of 52 weken heeft, moet u de dagen in de vakantie of op schoolvrije dagen door geven. U kunt dan kiezen voor een ochtend (07.30-13.30), middag (12.00–18.00), hele dag (07.30-18.00).

Voor het doorgeven van opvang in vakanties kunt u gebruik maken van het formulier op onze website www.t-kasteeltje.nl. Heeft u vragen of wilt u de dagen liever per mail doorgeven, dan kan dat ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dinsdag 13 september is de eerste studiedag…
De Bolster, Lichtstraat, Koningslinde en Piramide hebben op dinsdag 13 september de eerste studiedag staan. Voor ouders met kinderen op die scholen vragen wij dus om zo spoedig mogelijk door te geven als u op die dag gebruik wil maken van de BSO.

Wij wensen iedereen een heel fijn schooljaar!

Bij het kopje Toeslagen bovenaan deze pagina vind je een app, informatiebrief en checklist die je stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag. BOinK heeft in 2022 deze toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen. De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app een keuze maken uit Nederlands, Engels, Pools of Arabisch

Heerlijk die zon en hoge temperaturen. We gaan natuurlijk graag buitenspelen met dit weer, maar op de BSO snappen we ook dat kinderen juist liever binnen willen blijven. Als het kan geven we ze de vrije keuze. Als het nodig is staat de zonnebrand klaar en helpen we bij het insmeren. De oudere BSO-ers kunnen dat vaak prima zelf. Als u graag uw eigen merk zonnebrand gebruikt, mag u dit meegeven aan uw kind. Na het insmeren gaat de fles weer in de eigen tas mee naar huis. Verder hebben we waar mogelijk met schaduwdoeken wat schaduw gemaakt, en we proberen zoveel mogelijk óók in de schaduw te spelen. Het drinken staat altijd klaar (water en ranja) en wie weet komt er nog een keer een waterijsje voorbij op deze zonnige dagen. Wij zijn er helemaal klaar voor !

Wij zijn op zoek naar.....
JOU!
Als jij een enthousiaste collega wil worden binnen 't Kasteeltje en in het bezit bent van het juiste diploma. Er zijn diverse mogelijkheden, en wij zijn benieuwd naar jouw wensen! Alles begint dus met een goed gesprek, en daarvoor mag je gewoon even bellen met Marlies of Jennie! 073-6841160. Wij zijn het beste bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00u en 12.00u. Mailen mag natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je mag ons daarin ook vragen jou even terug te bellen, doen we graag!


Wat wij jou willen bieden...
Kindercentrum ’t Kasteeltje is actief op 2 basisscholen en 3 eigen locaties in Vught en Sint-Michielsgestel. We zijn een gezellige, actieve en betrokken opvang dichtbij huis, waar school, kinderen, ouders en groepsleiding elkaar goed kennen. En dat werkt! Veel kinderen maken inmiddels gebruik van onze opvang voor en na school en de allerkleinsten hebben hun vertrouwde plek op de kinderdagopvang en peuterarrangementen. Binnen  Kindercentrum 't Kasteeltje zijn mogelijkheden voor:

  • Kinderdagopvang (07.30 - 18.00)
  • Buiten schoolse Opvang (14.00 - 18.00)
  • Tussen Schoolse Opvang (11.30 - 13.00)

Wij bieden jou een afwisselende werkplek met een vast team van enthousiaste collega's. Veel van onze mensen werken al een langere tijd met plezier binnen 't Kasteeltje. Ons streven is dat jij je snel vertrouwd voelt, met vaste gezichten waar je terecht kunt met je vragen en wensen. Zorgen dat jij kunt doen waar je goed in bent, waar je genoeg structuur en regelmaat hebt om te weten waar je aan toe bent, maar we ook flexibel genoeg zijn om te kijken naar mogelijkheden en persoonlijke wensen. Wil je eens ervaren hoe het is om in een opvang te werken die groot genoeg is om tegemoed te komen aan jouw wensen, maar ook klein genoeg is dat je iedereen kent en je gehoord wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Heb je interesse of wil je meer weten over de mogelijkheden op 't Kasteeltje, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Marlies, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 073-6841160.

De zon schijnt heerlijk, af en toe voelt het nog wat fris. Maar, als je goed om je heen kijkt zie je de eerste knoppen al aan de bomen, staan de narcissen en krokussen al boven de grond en hoor je de vogels steeds meer fluiten. Hoogste tijd dus om weer heerlijk naar buiten te gaan. Op iedere locatie vind je zowel binnen als buiten uitdagend spelmateriaal om uren lang heerlijk mee te spelen. Er valt altijd wel iets te leren en te ontdekken op een van de klimtoestellen, in de huisjes of de zandbak. Ook sport en spel worden daarbij niet vergeten. We willen graag dat de kinderen actief en sportief hun vrije tijd in kunnen vullen. Af en toe gaan we ook op stap naar speeltuintjes in de buurt. Als het weer het enigszins toelaat mag er buiten gespeeld worden. Een beetje regen is dan helemaal niet erg! Soms gaan we juist naar buiten om te ervaren hoe hard de wind waait of wat je allemaal in de plassen kunt doen als het regent. Kortom; er is altijd wat te doen als je naar de kinderdagopvang of buitenschoolse opvang gaat. Laat de lente maar beginnen!

Update 18 februari 2022: versoepelingen
De isolatieperiode wijzigt van 7 dagen naar 5 dagen, waarbij nog wel geldt dat je dan wel minimaal 24 uur klachtenvrij moet zijn. 

Update 25 februari 2022:
- De 1,5 meter maatregel komt te vervallen, ook vervallen looproutes etc. Ook hiervoor geldt: de maatregel komt te vervallen, maar er blijft nog wel een advies is om elkaar de ruimte te blijven geven.
- De mondkapjesplicht komt te vervallen. Daar waar je dat prettig vindt of het heel druk is, staat het je natuurlijk vrij om een mondkapje te dragen.

De geactualiseerde beslisboom met daarin de versoepelingen per 25 februari 2022 is hier te zien.

Wij wensen iedereen natuurlijk de beste wensen voor 2022. Gelukkig gaan we na de kerstvakantie weer gewoon open met de BSO en zijn we iedereen weer graag tot dienst zoals u van ons gewend bent en mag verwachten; flexibel en vertrouwd! We hopen dan ook dat we in 2022 een goede start mogen maken voor een fantastisch jaar! Misschien zelfs met nog wat winterpret.... 

Alle ouders van de BSO hebben een brief ontvangen met meer informatie over de tegemoetkoming in de kosten voor de bso tijdens de sluiting vanaf 21 december 2021 tot 10 januari 2022. Indien de periode langer duurt dan tot 10 januari, zal de regeling ook langer doorlopen. Dit is een verkorte weergave van de informatie die u vindt op de pagina van de Rijksoverheid.
Waar nodig is de informatie aangevuld / verduidelijkt met informatie van ’t Kasteeltje.

Tegemoetkoming van de eigen bijdrage
Alle ouders die een contract hebben voor buitenschoolse opvang (bso) en hun factuur tijdens de sluiting volledig door blijven betalen, ontvangen vanaf 21 december 2021 een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik moeten maken van de noodopvang. De tegemoetkoming is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes.

Lees verder