Actuele Info

Wij hebben laatst onder andere mailings verstuurd over de heropening van de BSO. Als u klant bent bij 't Kasteeltje en u heeft die brieven of andere post niet ontvangen, kan het zijn dat u met een verkeerd mailadres in ons systeem staat. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld daar in naam van uw kind(-eren) en opvanglocatie. Dan zorgen wij dat u op de juiste manier de post ontvangt! Alvast bedankt.

Na het opstarten van de kinderdagopvang (0-4 jarigen) is het vanaf maandag 19 april de beurt aan de buitenschoolse opvang. We willen eerst alle ouders, kinderen en medewerkers bedanken voor hun flexibiliteit, geduld en aanpassingsvermogen in de afgelopen maanden. Gelukkig maken we geen “koude start”, in de afgelopen periode hebben we met alle collega’s gewerkt in de noodopvang. We zijn het dus zeker niet verleerd om er samen een goede, gezellige en veilige opvang van te maken.

Zoals bij iedere verandering zijn er natuurlijk ook vragen; we proberen in de brief die op 15 april naar alle ouders is verstuurd, antwoorden te geven met de informatie die we nu hebben. Door een goede en open communicatie hopen we in de eerste weken van volledige opening op alles een antwoord te vinden. Enkele belangrijke documenten hebben wij ook hier op de website geplaatst zodat u die altijd snel kunt vinden. 

Beslisboom (Wanneer kan uw kind niet naar de opvang of school?)
Samen zorgen we voor veiligheid (De regels in 1 poster)
Gezondheidscheck (Wanneer mag u de locatie niet betreden en mag een leidster niet komen werken)

Heeft u de brief niet per mail ontvangen of het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Jennie

Nadat we op 16 december dicht moesten, is er eindelijk weer goed nieuws! Vanaf maandag 19 april gaat de BSO weer open zoals u gewend was vóór alle maatregelen. En daar hebben we naar uitgekeken én super veel zin in! Alle leidsters hebben gedurende de noodopvang wel gewerkt en gezorgd dat jullie met leuke activiteiten op de BSO aan de slag kunnen. We kunnen niet wachten tot we jullie weer echt mogen zien op de groep, en dat is nu bijna zo ver….
Even op een rijtje hoe dat ook al weer was….

 • De kinderen zijn van harte welkom op uw vaste contractdagen. Als wij niets van u horen, gaan wij er van uit dat uw kind op de vaste dagen bij ons komt. Is dat anders? Geef het even door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om verwarring op school te voorkomen.
 • Bij een flexibel contract mail je met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , u krijgt dan snel antwoord over de mogelijkheden.
 • Ook het ruilen van dagen gaat weer op de normale manier.
 • Wat natuurlijk wél blijft zijn de veiligheidsmaatregelen van het RIVM, mogelijk nog aangevuld met extra maatregelen. Wij informeren u zodra deze ook voor ons helder zijn.
 • En we gaan weer vooruit kijken... want wat gaan we met Meivakantiedoen?

De vakantie (ook de aankomende zomervakantie) is voor veel mensen nog een beetje de vraag. Op de BSO zijn we er in ieder geval al klaar voor: daar is het voor de kinderen altijd vakantie! Lekker samen knutselen, even er op uit in een speeltuintje in de buurt, samen iets nieuws bedenken en doen en heel veel samen spelen... kijk bij [lees verder] hoe het ook alweer zat met het doorgeven van vakantiedagen.  

Lees verder

Zoals u wellicht al uit diverse media heeft vernomen, zal onze locatie Kempenland in Vught op termijn moeten verhuizen in verband met de aanleg van het verdiepte spoor in Vught.
Samen met de gemeente Vught en ProRail is mogelijk een nieuwe locatie voor ons kindercentrum gevonden. We denken dat de hoek Michiel de Ruyterweg-Bestevaer, nabij het Ouwerkerkterrein, geschikt is. Het is een aantrekkelijke plek met de nieuwe BMX fietscrossbaan en – als de ombouw van het spoor klaar is – een compleet ingerichte Urban Sport Setting met allerlei beweeg- en sportmogelijkheden. We gaan ons gezamenlijk inspannen om de verhuizing van ons kindercentrum en kantoor voor elkaar te krijgen. Gaat het verhuisplan door, dan kunnen we waarschijnlijk in de zomer van 2023 de nieuwe vestiging in gebruik nemen.

Lees verder

Er is een nieuwe versie van de beslisboom (6 februari 2021). De aanpassingen zitten in de (strengere) regels voor kinderen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Het ‘snotneuzenbeleid’ is aangepast en de adviezen rondom het testen van kinderen is gewijzigd. Ook bij terugkomst uit een oranje of rood gebied gelden er nu striktere regels. Ook op ’t Kasteeltje werken wij volgens deze beslisboom. Hieronder vindt u alle wijzigingen op een rij. Klik hier voor de beslisboom.

Met de beslisboom kan worden bepaald of een kind naar de kinderopvang/school mag komen of niet.

Read More

't Kasteeltje gaat deels weer open vanaf maandag 8 februari.
De kinderdagopvang (0-4 jarigen) geldt dat we helemaal open zijn, op de normale manier zoals u gewend was voor de lockdown.
De Buitenschoolse opvang (dus ook Voorschoolse opvang en vakantie-opvang) blijft voorlopig alleen open voor noodopvang.
Voor de 4 tot 12 jarigen blijft de situatie dus net als afgelopen weken tijdens de lockdown.

Wij geven achtereenvolgens uitleg voor:
Kinderdagopvang (0-4 jarigen)

o Week 6 (8 t/m 12 februari)
o Week 7 (15 t/m 19 februari, normaal carnavalsvakantie)
o Week 8 (22 t/m 27 februari)

Buitenschoolse opvang (4-12 jarigen)

o Week 6 (8 t/m 12 februari)
o Week 7 (15 t/m 19 februari, normaal carnavalsvakantie)
o Week 8 (22 t/m 27 februari)

Informatie van Rijksoverheid, waar onder

o Noodopvang
o Gewijzigde onderwijstijden
o Kosten kinderopvang en tegemoetkoming eigen bijdrage, verschil in KDV en BSO

Het is alles bij elkaar heel veel informatie. Lees wat in uw situatie van toepassing is. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op.
Met vriendelijke groet,
Jennie.

Lees verder

Het kabinet heeft besloten de lockdown-periode te verlengen. De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland blijven tot en met 7 februari dicht. Er wordt voor het basisonderwijs en de kinderopvang onderzocht of zij mogelijk eerder weer geheel open kunnen, mogelijk vanaf 25 januari. Tot nader bericht blijft alles dus zoals de afgelopen weken: de scholen en kinderdagverblijven zijn alleen open voor kinderen van ouders die in cruciale beroepen / de vitale sector werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten.

Concreet betekent dat:

 • ’t Kasteeltje tot nadere berichtgeving gesloten is
 • Het kantoor wel bereikbaar is, wij vragen u zoveel mogelijk per mail te doen (i.v.m. thuiswerken zijn wij telefonisch niet altijd bereikbaar; ingesproken berichten worden wel zo snel mogelijk behandeld.)
 • Alle regels rondom NOODOPVANG in 1 poster samengevat zijn, klik hier voor de poster...
 • Wij vragen u een mail te sturen als u opvang wilt gebruiken / wilt wijzigen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) , vermeld duidelijk de naam van uw kind(-eren) en graag ook uw beroep / sector waarin u werkzaam bent.
 • Ook met de huidige maatregel en de bijbehorende uitzonderingssituatie geldt dat uw kind klachtenvrij moet zijn. (Alle coronamaatregelen blijven onverminderd van kracht)

Compensatieregeling voor ouders met en zonder Kinderopvangtoeslag
De compensatieregeling zoals die gold tijdens de sluiting dit voorjaar en voor de afgelopen periode, wordt verlengd. Ouders wordt gevraagd de rekening door te betalen. Zij krijgen hiervoor een tegemoetkoming die de eigen bijdrage benadert. Door de sluiting hoeft u uw kinderopvangtoeslag niet aan te passen. Alle ouders moeten er wel voor zorgen dat hun normale gegevens voor de kinderopvangtoeslag kloppen bij de Belastingdienst. Bijvoorbeeld hun contracturen of inkomen.

De meest actuele informatie, ook over de compensatieregeling van de Rijksoverheid vindt u hier

Het is bijna Kerstmis... tijd voor lampjes, kaarsjes, warmte en lichtjes. Speciaal voor alle kinderen van het kinderdagverblijf hebben we weer een leuk Post van Puk filmpje! Estaan ook een paar opdrachtjes onder het filmpje & er is een werkboekje met leuke ideetjes.. Misschien kun je dit met je oudere broer of zus gaan doen, en anders vast met een papa of mama! Hele fijne vakantie en hopelijk snel tot ziens... KDV, doe maar mee....

Luister verder

De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland gaan vanaf woensdag 16 december dicht. Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in cruciale beroepen / de vitale sector werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Scholen en kinderopvangverblijven blijven tot en met 19 januari dicht.

Concreet betekent dat:

 • ’t Kasteeltje vanaf woensdag 16 december tot en met 17 januari gesloten is
 • Alle regels rondom NOODOPVANG in 1 poster samengevat zijn, klik hier voor de poster...
 • Voor kinderen waarbij één of beide ouders werkzaam zijn in de cruciale beroepen / vitale sector (zie uitleg hieronder) bieden wij graag opvang: zowel binnen het kinderdagverblijf (kdv) als de buitenschoolse opvang (bso). 
 • LET OP: Alle aanvragen voor opvang in de kerstvakantie zijn door ons verwijderd. U moet als u een cruciaal beroep heeft / in de vitale sector werkt opvang voor uw kind dus altijd zelf opnieuw doorgeven!
 • Wij vragen u een mail te sturen als u opvang wilt gebruiken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) , vermeld duidelijk de naam van uw kind(-eren) en graag ook uw beroep / sector waarin u werkzaam bent.
 • Opvang dag / tijd mag afwijken van eventuele contract-vorm: wij willen oplossingen op maat aanbieden
 • In overleg met u kijken wij op welke op locatie / groep / leidster de opvang te realiseren is, het streven is (met name bij 0-4 jarigen) dit op een vertrouwde plaats met vertrouwde leidster te kunnen doen)
 • Ook met de huidige maatregel en de bijbehorende uitzonderingssituatie geldt dat uw kind klachtenvrij moet zijn. (Alle coronamaatregelen blijven onverminderd van kracht)

Compensatieregeling voor ouders met en zonder Kinderopvangtoeslag
De compensatieregeling zoals die gold tijdens de sluiting dit voorjaar, wordt weer opgetuigd. Dit betekent dat de overheid alle ouders die gebruik maken van kinderopvang, dus zowel met als zonder recht op kinderopvangtoeslag, compenseert tot het maximum uurtarief. Het deel van het tarief dat daarboven ligt komt voor rekening van de kinderopvangorganisatie zelf. Ouders wordt verzocht om net als tijdens de sluiting van kinderopvang dit voorjaar, de facturen door te betalen.

De meest actuele informatie van de Rijksoverheid vindt u hier.

Wij willen na dit bijzondere jaar vooral iedereen, ouders, kinderen en collega’s, enorm bedanken voor het vertrouwen in ’t Kasteeltje, voor de flexibiliteit en het meedenken in oplossingen en alle mooie, grappige en spontane momentjes die we met jullie kinderen mee hebben mogen maken! Ondanks alle maatregelen wensen wij iedereen fijne feestdagen en het allerbeste voor 2021.

Met vriendelijke groet,
Jennie Tasseron

Lees verder over NOODOPVANG

Ook in 2021 zijn wij u weer graag van dienst op een van onze locaties in Vught, Sint-Michielgestel en Berlicum. Wij hanteren verschillende uurtarieven: bij een vast contract Kinderdagopvang (0-4 jaar) voor 52 weken is dat €8,21. Bij een vast contract Buitenschoolse Opvang (4-12 jaar) voor 52 weken is dat €7,68 Wij blijven ons best doen om betaalbare kinderopvang aan te bieden, zonder dat ingeleverd wordt op kwaliteit of flexibiliteit van de opvang. Wat u werkelijk per maand gaat betalen, kunt u nu met onze Rekentool op deze website uitrekenen. Mocht u nog vragen hebben over uw persoonlijke situatie kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Jennie Tasseron

Read More