Actuele Info

De bouwactiviteiten op de Bestevaer zijn begonnen. De bouwhekken staan en de eerste grondwerkzaamheden worden gedaan. In deze periode gebeurt er natuurlijk veel ín de grond. Daarmee is nog niet meteen zichtbaar wat het gebouw gaat worden. Daarom hebben we alvast enkele afbeeldingen op de bouwhekken gezet om een idee te geven waar het naar toe gaat. De kinderen op 't Kasteeltje zijn al druk aan het kleuren, verven en knutselen in het thema "bouwen". Binnenkort gaan we nog wat meer bouwhek-doeken laten bedrukken met foto's van hun werkjes; zo brengen we alvast wat kleur op de locatie!

Nog een foto

Blikjes, flesjes, plastic zakken allemaal dingen die niet in een speeltuin horen.
Tijdens deze Landelijke Opschoon’week’ gingen de kinderen van BSO ‘t Kasteeltje, locatie Kempenland, een hele week aan de slag, met grijper en vuilniszak, om enkele speeltuintjes in Vught weer afvalvrij te maken. “Naast gezelligheid en plezier, leren de kinderen dat afval niet in de natuur hoort maar in de prullenbak”. Met de komende lente-dagen in zicht zijn wij blij weer lekker te kunnen spelen in een van de vele speeltuintjes in de buurt van de Kempenland. Laat het mooie weer maar komen!

21 maart starten de bouwwerkzaamheden voor onze nieuwe locatie in Vught aan de Bestevaer (dit is het grasveld naast zwembad Laco). Als locatie de Bestevaer helemaal klaar is, zal onze locatie Kempenland daar naar toe verhuizen. Kindercentrum 't Kasteeltje bestaat dan dus nog steeds uit 4 locaties: Wilgenstraat en Bolster in Sint-Michielsgestel & Hoogstraat en Bestevaer in Vught.
In de nieuwbouw is zorgvuldig nagedacht over het ontwerp van het gebouw en de omgeving. We hebben hierbij onze 40 jaar ervaring in de kinderopvang benut om te komen tot een prettig en toekomstbestendig gebouw voor alle kinderen, ouders en medewerkers. De start van de bouw is voor ons een moment waar we naar uit hebben gekeken en samen met veel energie mee aan de slag gaan. Natuurlijk worden de kinderen bij de start van de bouw betrokken tijdens de opvang; zij zullen op hun eigen manier "mee bouwen". Via onze website gaan wij u op de hoogte houden van alle vorderingen op locatie de Bestevaer.... 
Nu al nieuwsgierig? Kijk dan snel bij Lees Meer....

Lees Meer

Op zondag, maandag en dinsdag (19-21 februari a.s.) is de Meander de plek waar het jeugdcarnaval van Bokkendonk losbarst!

Vanwege corona en een afgetreden bestuur van het ‘oude’ JJK is er 2 jaar niks georganiseerd voor de jeugd. Daarom zijn we met een enthousiaste nieuwe commissie aan de slag gegaan!
Naast 3 dagen lang hossen op feestmuziek is er ook een springkussen, zijn er spelletjes, een knutselhoek en een snoepjeskraam. Ook kun je je laten schminken of een mooie tattoo nemen (geen echte natuurlijk 😉). Op maandagmiddag komt er een goochelaar (MM Magic) en op dinsdagmiddag komt de Kidz-DJ met ons een feestje maken.
Voor de wat oudere jeugd is er op zondagavond "de Alleskunner", op maandagavond een “Glow Party” en op dinsdagavond een “Mindfuck Show”.

Kom gezellig met je vriendjes en vriendinnetjes met ons carnaval vieren! Wij hopen jullie allemaal te zien in de Meander…..

Jeugdcarnaval draait volledig op vrijwilligers. Lijkt het je leuk om ook mee te helpen voor, tijdens of na carnaval, geef je dan op als vrijwilliger in de link hieronder.

Zijn er nog vragen? Je mag ons altijd mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Link inschrijven vrijwilligers: https://docs.google.com/forms/d/12rgBcvl1VCI8NEXPczSQ5R8YuHOYPVWx2H2spvxKnQQ/viewform?fbclid=IwAR1lgYbD_4JGWHQGtG6FNjmWHkbR3JDMTLWOOyuPVYDRGAzSpDoo4ldZdmY&edit_requested=true

Lees hier het programma...

Graag delen wij met jullie de aankondiging van het Jeugdcarnaval 2023: De Keinder Deinderen Deur.
Dit alles vindt plaats in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg en wordt georganiseerd door JJ- Carnaval en Dommelbaorzedurp
Zondagmiddag 5 februari 2023 
Een spectaculaire spelmiddag voor alle basisschoolkinderen uit Dommelbaorzedurp, Keiespellersdurp en Kneutergat!
Spellencircuit voor de Keinder
Dit geweldige nieuwe evenement bestaat uit een spellencircuit uitgewerkt op een hippe manier. Denk bijvoorbeeld aan levend stratego tegen misschien wel Prins Alfredo XXI, laser gamen met de Hofdame, archery tag, ballengooien en ringwerpen, vloggen, de Ties & Fien poppenkast, schminken, een kinderbar en grote suikerspinnen. Een vrolijke, actieve middag met als afsluiter een swingende act. 
Dommeldurps Dweilcafé voor de volwassenen
In het Dommeldurps Dweilcafé in de foyer kunnen de volwassen deze middag genieten van een gezellig stukje muziek van onder andere muziekclubkes uit Dommelbaorzedurp.
Samen met jullie, ouders, opa’s en oma’s, keinder en keinder van de keinder  gaan we er een oergezellige middag van maken!
Wij zien jullie graag op 5 februari vanaf 13.11 uur in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg!
Met carnavaleske groeten,
Evenementencommissie  JJ- Carnaval en Dommelbaorzedurp

Read More

Ook in 2023 zijn wij u weer graag van dienst op een van onze locaties in Vught en Sint-Michielgestel. Wij hanteren verschillende uurtarieven: bij een vast contract Kinderdagopvang (0-4 jaar) voor 52 weken is dat €8,97. Bij een vast contract Buitenschoolse Opvang (4-12 jaar) voor 52 weken is dat €8,40 Wij blijven ons best doen om betaalbare kinderopvang aan te bieden, zonder dat ingeleverd wordt op kwaliteit of flexibiliteit van de opvang. Wat u werkelijk per maand gaat betalen, kunt u met onze Rekentool op deze website uitrekenen. Mocht u nog vragen hebben over uw persoonlijke situatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Lees verder

Beste kinderen en ouders,
Sinterklaas is met zijn Pieten weer aangekomen in ons land! Natuurlijk hebben we goed overlegd met Sint en zijn Pieten, want hij heeft weer heel wat te regelen dit jaar. In de week van 28 november tot en met 2 december komen de Pieten 's nachts soms even langs op ’t Kasteeltje. Ze brengen in de nacht voor alle kinderen een schoenkadootje op de BSO. In deze feestweek zijn 's middags allerlei leuke Sint-activiteiten op de BSO. Ook op het Kinderdagverblijf vieren we deze week Sinterklaas. Op de locaties zelf krijg je meer informatie over wat ze precies gaan doen. We hopen weer heel veel Sinterklaasliedjes, dansjes en mooie kunsten te zien deze weken. Groetjes van alle leidsters van Kindercentrum ’t Kasteeltje.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en ook op de BSO zijn wij blij alle kinderen weer terug te zien! Bij het nieuwe schooljaar horen natuurlijk ook de vakanties, studiedagen en andere schoolvrije dagen.
Als uw kind een schoolvrije dag (vakantie of studiedag) heeft, gaan wij er van uit dat uw kind die dag niet naar de BSO komt. Afmelden voor de BSO is op die dagen dus niet nodig.
Wilt u op dit soort dagen wél gebruik maken van de BSO, vragen wij u dit aan ons door te geven.
Ook als u een vast contract voor 40, 48 of 52 weken heeft, moet u de dagen in de vakantie of op schoolvrije dagen door geven. U kunt dan kiezen voor een ochtend (07.30-13.30), middag (12.00–18.00), hele dag (07.30-18.00).

Voor het doorgeven van opvang in vakanties kunt u gebruik maken van het formulier op onze website www.t-kasteeltje.nl. Heeft u vragen of wilt u de dagen liever per mail doorgeven, dan kan dat ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dinsdag 13 september is de eerste studiedag…
De Bolster, Lichtstraat, Koningslinde en Piramide hebben op dinsdag 13 september de eerste studiedag staan. Voor ouders met kinderen op die scholen vragen wij dus om zo spoedig mogelijk door te geven als u op die dag gebruik wil maken van de BSO.

Wij wensen iedereen een heel fijn schooljaar!

Bij het kopje Toeslagen bovenaan deze pagina vind je een app, informatiebrief en checklist die je stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag. BOinK heeft in 2022 deze toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen. De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app een keuze maken uit Nederlands, Engels, Pools of Arabisch

Heerlijk die zon en hoge temperaturen. We gaan natuurlijk graag buitenspelen met dit weer, maar op de BSO snappen we ook dat kinderen juist liever binnen willen blijven. Als het kan geven we ze de vrije keuze. Als het nodig is staat de zonnebrand klaar en helpen we bij het insmeren. De oudere BSO-ers kunnen dat vaak prima zelf. Als u graag uw eigen merk zonnebrand gebruikt, mag u dit meegeven aan uw kind. Na het insmeren gaat de fles weer in de eigen tas mee naar huis. Verder hebben we waar mogelijk met schaduwdoeken wat schaduw gemaakt, en we proberen zoveel mogelijk óók in de schaduw te spelen. Het drinken staat altijd klaar (water en ranja) en wie weet komt er nog een keer een waterijsje voorbij op deze zonnige dagen. Wij zijn er helemaal klaar voor !