Actuele Info

De maatregelen rondom Corona zijn per 25-09-2021 veranderd. Dat betekent dat ook voor de opvang regels zijn aangepast. In principe merkt u tijdens het halen en brengen niets meer van beperkende maatregelen, dat gaat weer gewoon zoals voor Corona. Op de groep vragen wij nog wel om aandacht voor de hygiëne-maatregelen met de kinderen en collega's zoals een goede ventilatie van de binnenruimtes, handhygiëne en extra schoonmaken van contactpunten waar veel handcontact is. In het geval van een (melding van) een positieve test onder medewerkers of kinderen op een locatie worden, indien van toepassing, de adviezen of maatregelen van de GGD aangehouden. 

Voor het bepalen of een (verkouden) kind naar de kinderopvang mag, kan je gebruik maken van de beslisboom.  Daarop vind je ook het antwoord wat je moet doen als er een positieve besmetting is binnen bijvoorbeeld het gezin. Mocht je nog vragen hebben, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Het nieuwe schooljaar is weer van start en de BSO is weer gezellig als van ouds. Natuurlijk hebben we na de zomervakantie afscheid genomen van enkele kinderen die onze BSO gingen verlaten omdat ze weer een (school-)jaartje ouder zijn geworden. Wij wensen hen veel plezier met deze volgende stap naar zelfstandigheid! We hebben ook weer veel nieuwe kinderen welkom geheten omdat zij juist net na de zomervakantie voor het eerst aan school begonnen. Kortom; wat wisselingen op de groep en een eerste week waarin weer heel veel gespeeld en gekletst is met elkaar!

Om alle kinderen een veilige basis te bieden, en we zeker willen weten dat we alle kinderen goed in beeld hebben, zijn er basisgroepen op de BSO. Er is weer een nieuwe indeling gemaakt voor iedere locatie. Vaak is deze te vinden op het ouder-informatie-bord, zodat je zelf kunt zien met wie uw kind in de basisgroep zit en wie de mentor van die groep is. Door het jaar heen kan die samenstelling namelijk ook veranderen door nieuwe instroom, uitstroom, leeftijd of een andere reden. Je kunt er ook naar vragen bij een van de leidsters op de locatie.

Als u meer wilt weten over "Basisgroep & Elk kind een mentor" kunt u hier op onze website alle informatie lezen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vraag het dan gerust aan een van de groepsleidsters of neem contact op met ons kantoor: 073-6841160 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Na hopelijk voor iedereen een hele leuke en gezellige zomervakantie, zijn de scholen weer begonnen! Op de BSO is het een gezellige tijd geweest waarin veel samen gespeeld en geknutseld is, waar tijd was om ideeen van kinderen uit te voeren, waar we actief geweest zijn maar ook heerlijk rustig aan gedaan hebben, de tijd namen voor een ijsje of zelfgebakken traktatie. Door het weer was er van alles mogelijk; niet te warm, niet te koud, niet steeds insmeren en uit de hitte blijven, maar juist lekker spelen en doen waar we zin in hadden! We kijken dus terug op een leuke en afwisselende vakantie; en nu vol energie beginnen aan het nieuwe schooljaar. Het wordt weer wat vaker op de klok kijken, kinderen naar school brengen, op tijd weer ophalen, en dan natuurlijk weer allerlei activiteiten klaar hebben staan. We hebben er nu al zin in om iedereen vol verhalen terug te zien op de BSO. Tot snel....

Door het verhuizen van onze website naar een andere provider heeft de website er gedurende de vakantieperiode tijdelijk uit gelegen. Onze excuses hiervoor. Gelukkig werkt aan het begin van het nieuwe schooljaar alles weer zoals het hoort. Mocht u onverhoopt tegen een probleem met de website aan lopen, laat het ons dan gerust weer weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nog even naar school maar dan begint hij weer.... 6 weken zomervakantie! Zon, zand & water, of wordt het regen & bewolkt weer? Ach, ons maakt het niet veel uit. Zowel voor buiten met mooi weer als voor binnen met te veel zon of regen hebben we altijd leuke dingen te doen. Zo zijn we nooit uitgeknutseld, hebben we heel veel leuke spelletjes die we kunnen doen, lopen we een keer een speurtocht, maken we onze eigen ijsjes of gaan we lekker naar een speeltuin. Wie weet maak je met de kinderen van die dag een voorstelling, laat je elkaar zien wat je kunt, bedenk je een circus of ben je ineens gestrand op een onbewoond eiland.... en wat heb je dan toevallig bij in jouw koffer vol ideeën?

Wij hebben in ieder geval al zin in de vakantie! Jij ook? Meld je dan aan voor de Vakantie BSO

Tot ziens, auf Wiedersehen, See you, Arriverderci, Au Revoir, Haste la vista,....

Door de versoepelingen in de coronamaatregelen is het vanaf 27 juni niet meer verplicht een mondkapje te dragen als u uw kind komt brengen of halen. Als u dit liever wél blijft doen, staat u dat natuurlijk vrij . Wij willen iedereen bedanken voor de inzet om zich zo goed mogelijk aan alle maatregelen te houden! Het afgelopen jaar is veel van u, de kinderen en de medewerkers gevraagd. Laten we hopen dat de positieve ontwikkelingen van nu doorzetten.

Toch zijn niet alle maatregelen ineens verleden tijd. De belangrijkste regel die blijft is dat we vragen 1,5 meter afstand te houden tussen volwassenen. Daarom blijft dat we vragen om uw kind te brengen of halen door 1 volwassene om drukte op de groepen te vermijden, en geldt een maximum aantal volwassenen in kleinere ruimtes. Ook blijft dat iedereen zonder klachten moet zijn én de thuisblijfregels als dat niet zo is (quarantaine regels). Daarbij blijft de Beslisboom ook onveranderd. Als laatste vragen wij u in verband met de komende vakantieperiode te letten op wat u moet doen als u naar een oranje of rood gebied op reis gaat.

Enkele belangrijke documenten hebben wij ook hier op de website geplaatst zodat u die altijd snel kunt vinden. 

Beslisboom (Wanneer kan uw kind niet naar de opvang of school?)
Samen zorgen we voor 1,5 meter afstand (De regels in 1 poster)
Gezondheidscheck (Wanneer mag u de locatie niet betreden en mag een leidster niet komen werken)
Reizen en vakantie

Wij hebben u ook per mail op de hoogte gebracht, heeft u de mail niet ontvangen of het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Jennie

Heerlijk die zon en hoge temperaturen. We gaan natuurlijk graag buitenspelen met dit weer, maar op de BSO snappen we ook dat kinderen juist liever binnen willen blijven. Als het kan geven we ze de vrije keuze. Als het nodig is staat de zonnebrand klaar en helpen we bij het insmeren. De oudere BSO-ers kunnen dat vaak prima zelf. Als u graag uw eigen merk zonnebrand gebruikt, mag u dit meegeven aan uw kind. Na het insmeren gaat de fles weer in de eigen tas mee naar huis. Verder hebben we waar mogelijk met schaduwdoeken wat schaduw gemaakt, en we proberen zoveel mogelijk óók in de schaduw te spelen. Het drinken staat altijd klaar (water en ranja) en wie weet komt er nog een keer een waterijsje voorbij op deze zonnige dagen. Wij zijn er helemaal klaar voor !

19 mei 2021: Nieuwe beslisboom, meer uitzonderingen bij gebruikelijke klachten
"De vragen over de (toepassing van) de beslisboom worden steeds specifieker. Dat stelt ons in staat de beslisboom steeds nauwkeuriger te maken. Afgelopen periode ontvingen we vragen over kinderen en huisgenoten die last hebben van gebruikelijke/bekende klachten, zoals hooikoorts of astma. Wanneer moet een kind in deze situatie thuis blijven en wanneer mag het naar de kinderopvang en/of school? AJN Jeugdartsen Nederland heeft de kwestie met het RIVM besproken. De conclusie: op twee plaatsen in de boom is de uitzondering bij de gebruikelijke klachten toegevoegd (aangeduid met * of ***)."

Alle wijzigingen op een rij

  • In het tweede blauwe blok: als een huisgenoot klachten heeft die passen bij corona én benauwd is, en deze klachten passen bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan kan voor het kind deze vraag met 'nee' worden beantwoord. Heeft de huisgenoot naast klachten die passen bij corona ook koorts dan blijft het kind wel thuis.
  • Aan het blauwe blok rechtsonder is ook de uitzondering toegevoegd: als het gaat om benauwdheid of veel hoesten en passen die klachten bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan mag het kind wel naar de opvang en/of school. Heeft het kind koorts, dan moet het thuisblijven.
  • Eén sterretje (*) verwees bij de vorige versie naar het kader met uitleg over testen. Nu het testen van kinderen meer bekend is, hebben we dit sterretje gebruikt voor de verwijzing naar uitleg over de extra uitzonderingen (zie hierboven).

Wij hebben laatst onder andere mailings verstuurd over de heropening van de BSO. Als u klant bent bij 't Kasteeltje en u heeft die brieven of andere post niet ontvangen, kan het zijn dat u met een verkeerd mailadres in ons systeem staat. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld daar in naam van uw kind(-eren) en opvanglocatie. Dan zorgen wij dat u op de juiste manier de post ontvangt! Alvast bedankt.

Na het opstarten van de kinderdagopvang (0-4 jarigen) is het vanaf maandag 19 april de beurt aan de buitenschoolse opvang. We willen eerst alle ouders, kinderen en medewerkers bedanken voor hun flexibiliteit, geduld en aanpassingsvermogen in de afgelopen maanden. Gelukkig maken we geen “koude start”, in de afgelopen periode hebben we met alle collega’s gewerkt in de noodopvang. We zijn het dus zeker niet verleerd om er samen een goede, gezellige en veilige opvang van te maken.

Zoals bij iedere verandering zijn er natuurlijk ook vragen; we proberen in de brief die op 15 april naar alle ouders is verstuurd, antwoorden te geven met de informatie die we nu hebben. Door een goede en open communicatie hopen we in de eerste weken van volledige opening op alles een antwoord te vinden. Enkele belangrijke documenten hebben wij ook hier op de website geplaatst zodat u die altijd snel kunt vinden. 

Beslisboom (Wanneer kan uw kind niet naar de opvang of school?)
Samen zorgen we voor veiligheid (De regels in 1 poster)
Gezondheidscheck (Wanneer mag u de locatie niet betreden en mag een leidster niet komen werken)

Heeft u de brief niet per mail ontvangen of het antwoord op uw vraag niet gevonden? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Jennie