Actuele Info

Bij het kopje Toeslagen bovenaan deze pagina vind je een app, informatiebrief en checklist die je stap voor stap helpt bij het aanvragen en wijzigen van kinderopvangtoeslag. BOinK heeft in 2022 deze toolkit ‘Uitleg Kinderopvangtoeslag’ gelanceerd. De toolkit is voor iedereen beschikbaar en is gratis te downloaden in 4 talen. De app is gratis te downladen in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Na het downloaden kun je in de app een keuze maken uit Nederlands, Engels, Pools of Arabisch

Heerlijk die zon en hoge temperaturen. We gaan natuurlijk graag buitenspelen met dit weer, maar op de BSO snappen we ook dat kinderen juist liever binnen willen blijven. Als het kan geven we ze de vrije keuze. Als het nodig is staat de zonnebrand klaar en helpen we bij het insmeren. De oudere BSO-ers kunnen dat vaak prima zelf. Als u graag uw eigen merk zonnebrand gebruikt, mag u dit meegeven aan uw kind. Na het insmeren gaat de fles weer in de eigen tas mee naar huis. Verder hebben we waar mogelijk met schaduwdoeken wat schaduw gemaakt, en we proberen zoveel mogelijk óók in de schaduw te spelen. Het drinken staat altijd klaar (water en ranja) en wie weet komt er nog een keer een waterijsje voorbij op deze zonnige dagen. Wij zijn er helemaal klaar voor !

Wij zijn op zoek naar.....
JOU!
Als jij een enthousiaste collega wil worden binnen 't Kasteeltje en in het bezit bent van het juiste diploma. Er zijn diverse mogelijkheden, en wij zijn benieuwd naar jouw wensen! Alles begint dus met een goed gesprek, en daarvoor mag je gewoon even bellen met Marlies of Jennie! 073-6841160. Wij zijn het beste bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00u en 12.00u. Mailen mag natuurlijk ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je mag ons daarin ook vragen jou even terug te bellen, doen we graag!


Wat wij jou willen bieden...
Kindercentrum ’t Kasteeltje is actief op 2 basisscholen en 3 eigen locaties in Vught en Sint-Michielsgestel. We zijn een gezellige, actieve en betrokken opvang dichtbij huis, waar school, kinderen, ouders en groepsleiding elkaar goed kennen. En dat werkt! Veel kinderen maken inmiddels gebruik van onze opvang voor en na school en de allerkleinsten hebben hun vertrouwde plek op de kinderdagopvang en peuterarrangementen. Binnen  Kindercentrum 't Kasteeltje zijn mogelijkheden voor:

 • Kinderdagopvang (07.30 - 18.00)
 • Buiten schoolse Opvang (14.00 - 18.00)
 • Tussen Schoolse Opvang (11.30 - 13.00)

Wij bieden jou een afwisselende werkplek met een vast team van enthousiaste collega's. Veel van onze mensen werken al een langere tijd met plezier binnen 't Kasteeltje. Ons streven is dat jij je snel vertrouwd voelt, met vaste gezichten waar je terecht kunt met je vragen en wensen. Zorgen dat jij kunt doen waar je goed in bent, waar je genoeg structuur en regelmaat hebt om te weten waar je aan toe bent, maar we ook flexibel genoeg zijn om te kijken naar mogelijkheden en persoonlijke wensen. Wil je eens ervaren hoe het is om in een opvang te werken die groot genoeg is om tegemoed te komen aan jouw wensen, maar ook klein genoeg is dat je iedereen kent en je gehoord wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Heb je interesse of wil je meer weten over de mogelijkheden op 't Kasteeltje, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Marlies, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 073-6841160.

De zon schijnt heerlijk, af en toe voelt het nog wat fris. Maar, als je goed om je heen kijkt zie je de eerste knoppen al aan de bomen, staan de narcissen en krokussen al boven de grond en hoor je de vogels steeds meer fluiten. Hoogste tijd dus om weer heerlijk naar buiten te gaan. Op iedere locatie vind je zowel binnen als buiten uitdagend spelmateriaal om uren lang heerlijk mee te spelen. Er valt altijd wel iets te leren en te ontdekken op een van de klimtoestellen, in de huisjes of de zandbak. Ook sport en spel worden daarbij niet vergeten. We willen graag dat de kinderen actief en sportief hun vrije tijd in kunnen vullen. Af en toe gaan we ook op stap naar speeltuintjes in de buurt. Als het weer het enigszins toelaat mag er buiten gespeeld worden. Een beetje regen is dan helemaal niet erg! Soms gaan we juist naar buiten om te ervaren hoe hard de wind waait of wat je allemaal in de plassen kunt doen als het regent. Kortom; er is altijd wat te doen als je naar de kinderdagopvang of buitenschoolse opvang gaat. Laat de lente maar beginnen!

Update 18 februari 2022: versoepelingen
De isolatieperiode wijzigt van 7 dagen naar 5 dagen, waarbij nog wel geldt dat je dan wel minimaal 24 uur klachtenvrij moet zijn. 

Update 25 februari 2022:
- De 1,5 meter maatregel komt te vervallen, ook vervallen looproutes etc. Ook hiervoor geldt: de maatregel komt te vervallen, maar er blijft nog wel een advies is om elkaar de ruimte te blijven geven.
- De mondkapjesplicht komt te vervallen. Daar waar je dat prettig vindt of het heel druk is, staat het je natuurlijk vrij om een mondkapje te dragen.

De geactualiseerde beslisboom met daarin de versoepelingen per 25 februari 2022 is hier te zien.

Wij wensen iedereen natuurlijk de beste wensen voor 2022. Gelukkig gaan we na de kerstvakantie weer gewoon open met de BSO en zijn we iedereen weer graag tot dienst zoals u van ons gewend bent en mag verwachten; flexibel en vertrouwd! We hopen dan ook dat we in 2022 een goede start mogen maken voor een fantastisch jaar! Misschien zelfs met nog wat winterpret.... 

Alle ouders van de BSO hebben een brief ontvangen met meer informatie over de tegemoetkoming in de kosten voor de bso tijdens de sluiting vanaf 21 december 2021 tot 10 januari 2022. Indien de periode langer duurt dan tot 10 januari, zal de regeling ook langer doorlopen. Dit is een verkorte weergave van de informatie die u vindt op de pagina van de Rijksoverheid.
Waar nodig is de informatie aangevuld / verduidelijkt met informatie van ’t Kasteeltje.

Tegemoetkoming van de eigen bijdrage
Alle ouders die een contract hebben voor buitenschoolse opvang (bso) en hun factuur tijdens de sluiting volledig door blijven betalen, ontvangen vanaf 21 december 2021 een tegemoetkoming van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt óók voor ouders die noodgedwongen gebruik moeten maken van de noodopvang. De tegemoetkoming is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes.

Lees verder

Na de persconferentie van 18-12-2021 | 19.00u is er weer een update van ons. Alle ouders hebben op 18-12-2021 rond 22.00u een mailontvangen. Heeft u deze niet ontvangen? Stuur ons dan een bericht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wij vragen u, net als afgelopen keer, met klem deze brief helemaal door te lezen en alleen de nodige informatie per mail met elkaar te wisselen.
Wij hopen wederom op uw begrip daarvoor en bedanken u voor hoe goed het de afgelopen keer is gegaan. Dank!

Overzichtelijk & kort:
1. KDV (0-4 jaar, dus ook peuterarrangement) blijft ALLE weken gewoon open zoals u gewend bent. Niets aan veranderd.
    Geen sluiting & geen compensatie regeling. Aan- en afmelden gewoon zoals u gewend bent.

2. BSO week vóór de vakantie: niets aan veranderd. Gaat lopen zoals eerder is afgesproken.
3. BSO Kerstvakantie: WEL ANDERS: GESLOTEN, alleen open voor noodopvang. Opnieuw opgeven!
4. BSO week ná de vakantie: mogelijk open als normaal maar wij bereiden ons voor op noodopvang, Rijksoverheid besluit op maandag 3 januari.

Voor iedere week staat hieronder bij [lees verder] alles op een rijtje. Hopelijk duidelijk genoeg en voldoende voor de komende weken. Heeft u vragen, laat het ons weten. Informatie van Rijksoverheid over Corona & Opvang leest u op Rijksoverheid.
Wij wensen iedereen in deze toch weer andere laatste weken vooral ook een stukje gezelligheid en sfeer, samen genieten met de kinderen en alle goeds en voorspoed voor 2022!

Met vriendelijke groet,
Jennie Tasseron 

Lees verder

Er is per 14-12-2021 weer een nieuwe versie van de Beslisboom.

UPDATE 16-12-2021 | 13.00u
Alle ouders van de BSO hebben inmiddels per mail een brief gehad over de compensatieregeling. Bent u ouder met een kind op de BSO en heeft u deze informatie niet ontvangen? Dan hebben wij geen of een verkeerd emailadres van u. Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Met de informatie die wij nu hebben, naar eer en geweten bekeken, denken wij dat het onderstaande de bedoeling is. Mochten deze inzichten morgen nog wijzigen dan zullen wij u zeker weer informeren (wij ontvangen de dag erna meestal nog wat verdere info). Wij vragen met klem deze brief helemaal door te lezen en alleen de nodige informatie per mail met elkaar te wisselen. Wij hopen op uw begrip daarvoor.

 • De scholen en BSO gaan vanaf maandag 20 december 2021 dicht. 
 • De kinderdagverblijven (0-4 jaar) blijven gewoon open. Dat geldt dus óók voor het Peuterarrangement.
 • De scholen en BSO blijven alleen open voor noodopvang voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepen.
 • De scholen zorgen in de week van 20 t/m 24 december voor noodopvang op de normale schooltijden. Scholen zullen zelf contact met u opnemen over deze week.
 • De  BSO zorgt in de week van 20 t/m 24 december voor noodopvang op de normale contract-dagen en -tijden van uw kind.
 • In de week van 27 december - 31 december, en de week 3 januari - 7 januari is de BSO normaal open, voor alle kinderen die zich op de gebruikelijke manier opgegeven hebben voor vakantie-opvang
  (via website of mail, u heeft daar per mail een bevestiging van gekregen als u een plaats heeft in de kerstvakantie)
 • De scholen (en naar wij aannemen dus ook de BSO) starten weer op maandag 10 januari.
 • Op 14 januari wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het kan zijn dat het inzicht van het OMT over de omikronvariant aanleiding geeft om dit weegmoment te vervroegen. 
 • Deze informatie komt van de website Rijksoverheid Nieuwsbericht | 14-12-2021 | 19:04

Concreet betekent dat:

 • De BSO (voorschools en naschools) van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december gesloten is.
 • Het KDV is ongewijzigd open
 • Voor kinderen waarbij één of beide ouders werkzaam zijn in de cruciale beroepen / vitale sector (zie uitleg hieronder) bieden wij BSO op de normale BSO dagen en tijden.
 • Wij hebben in de week 20 - 24 december ALLE kinderen automatisch afgemeld. U hoeft uw kind die week dus NIET meer zelf AF te melden. Zie ook compensatieregeling
 • Omdat wij ons voor kunnen stellen dat u misschien géén gebruik wil/hoeft te maken van de noodopvangmoet u als u een cruciaal beroep heeft / in de vitale sector werkt opvang voor uw kind dus altijd zelf opnieuw doorgeven!
 • Wij vragen u een mail te sturen als u noodopvang wilt gebruiken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vermeld duidelijk de naam van uw kind(-eren) en dag voor opvang
 • Ook met de huidige maatregel en de bijbehorende uitzonderingssituatie geldt dat uw kind klachtenvrij moet zijn. (Alle coronamaatregelen blijven onverminderd van kracht)

Compensatieregeling
Alle ouders met kinderen op onze BSO hebben hierover op 16-12-2021 rond 13.00u een bericht per email ontvangen. Bent u ouder met een kind op de BSO en heeft u deze informatie niet ontvangen? Dan hebben wij geen of een verkeerd emailadres van u. Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij willen na dit bijzondere einde van dit jaar vooral iedereen, ouders, kinderen en collega’s, enorm bedanken voor het vertrouwen in ’t Kasteeltje, voor de flexibiliteit en het meedenken in oplossingen en alle mooie, grappige en spontane momentjes die we met jullie kinderen mee hebben mogen maken! Ondanks alle maatregelen wensen wij iedereen fijne feestdagen en het allerbeste voor 2022 !

Met vriendelijke groet,
Jennie Tasseron

Lees verder over NOODOPVANG