Ook wij kijken vanavond naar de persconferentie...

Er bereiken ons nu al veel vragen over de mogelijke vervroegde kerstvakantie op de basisscholen. Helaas moeten ook wij gewoon de persconferentie afwachten om te horen wat de plannen van de regering zijn voor de week van 20 t/m 24 december. Op dinsdag 14 december om 19.00u weten wij, net als u, wat de bedoeling wordt. Pas daarna kunnen wij u mogelijk verder informeren; maar dat tijdstip hangt ook in sterke mate af van de maatregelen die genomen gaan worden. Wij zullen alle ouders per mail en hier op de website informeren zodra er meer bekend is. Als de basisscholen inderdaad een week eerder sluiten, en u heeft overdag buiten uw vaste contractdagen en tijden met zekerheid opvang nodig voor de BSO, adviseren wij u ten zeerste deze binnen uw eigen mogelijkheden op te lossen. Wij vragen u vriendelijk nog even te wachten met mailen en bellen tot u de update van ons per mail gehad heeft en/of de update hier op de website staat. Wij zijn ons ervan bewust dat deze informatie meer vragen op kan roepen, dan antwoorden geeft. Helaas is de realiteit dat dat bij ons nu even ook zo is; alvast bedankt voor uw begrip daarvoor.

Ter Info, bron Rijksoverheid:
Avondsluiting wordt verlengd, basisonderwijs week eerder dicht
Nieuwsbericht | 14-12-2021 | 19:04

Het aantal coronabesmettingen is nog steeds heel hoog en er liggen nog steeds veel coronapatiƫnten in het ziekenhuis. Wel lijkt het er voorzichtig op dat we over deze piek van de deltavariant heen zijn. De effecten van de maatregelen en onze gezamenlijke inzet zijn dus zichtbaar. Maar zolang de ziekenhuizen vol liggen en reguliere behandelingen en operaties worden uitgesteld, moeten we het virus verder blijven terugdringen. Daarnaast is er reden tot zorg en voorzichtigheid door de nieuwe omikronvariant. De verwachting is dat deze variant de komende weken de plaats van de deltavariant zal overnemen. Er zijn nog veel onzekerheden over de besmettelijkheid, de bescherming door de huidige vaccins en de ernst van het ziektebeeld.
Daarom verlengt het kabinet de maatregelen die sinds 28 november 2021 gelden tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022. Ook gaan het basisonderwijs, scholen voor het speciaal (basis)onderwijs en de BSO de week voor de kerstvakantie dicht. De BSO is tijdens de kerstvakantie van de scholen wel geopend. Het basisonderwijs start weer op maandag 10 januari 2022.

Op 14 januari 2022 wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het kan zijn dat het inzicht van het OMT over de omikronvariant aanleiding geeft om dit weegmoment te vervroegen.

Lees dit nieuwsbericht in eenvoudige taal.
Read this news item Evening closures prolonged, primary schools to shut a week early before Christmas in English on Government.nl.