faqUurtarief 4-12

Uurtarief Buitenschoolse Opvang 2022 (4-12 jaar)

Vast contract 52 weken
Het tarief is per 1 januari 2022 voor de buitenschoolse opvang € 7,90 per uur voor de vaste contracten van 52 weken.  Bij deze contractvorm neemt u 40 schoolweken en 12 vakantieweken vaste dagen af. In het contract wordt gerekend met 40 weken middagopvang en 12 weken hele dag opvang op de vaste contract dagen. De hele dagen van de 12 vakantieweken kunnen, ruimer dan de ruilregeling, het gehele kalenderjaar ingezet worden. Denk daarbij aan studie of schoolvrije dagen. U moet deze dagen wel binnen het kalenderjaar gebruiken.  De dagen van de 40 schoolweken vallen wel onder de ruilregeling.  

Vast contract 48 weken
Het tarief is per 1 januari 2022 voor de kinderdagopvang opvang € 8,29 per uur voor de vaste contracten van 48 weken. Bij deze contractvorm neemt u 40 schoolweken en 8 vakantieweken vaste dagen af. In het contract wordt gerekend met 40 weken middagopvang en 8 weken hele dag opvang op de vaste contract dagen. Daarbij heeft u een vrije keuze welke 8 van de 12 weken u wilt gebruiken. De hele dagen van de 8 vakantieweken kunnen, ruimer dan de ruilregeling, het gehele kalenderjaar ingezet worden. Denk daarbij aan studie of schoolvrije dagen. U moet deze dagen wel binnen het kalenderjaar gebruiken. De dagen van de 40 schoolweken vallen wel onder de ruilregeling.

Vast contract 40 schoolweken & Flexibel contract
Het tarief is per 1 januari 2022 voor de kinderdagopvang opvang € 8,71 per uur voor de vaste contracten van 40 schoolweken.  Bij deze contractvorm neemt u in de 40 schoolweken opvang af op vaste dagen, of u kiest voor flexibele opvang waarbij u geen gebruik maakt van vaste dagen maar per keer doorgeeft wanneer u opvang wenst.

Afnemen van extra uren
Het afnemen van extra uren kan bij alle contractvormen. U betaalt voor de extra uren dan het uurtarief behorende bij het door u afgenomen contracttarief.

Uurtarief 0-4

Uurtarief Kinderdagopvang 2022 (0-4 jaar)

Vast contract 52 weken
Het tarief is per 1 januari 2020 de kinderdagopvang opvang € 8,44 per uur voor de vaste contracten van 52 weken. 

Vast contract 48 weken
Het tarief is per 1 januari 2020 voor de kinderdagopvang opvang € 8,86 per uur voor de vaste contracten van 48 weken. Bij deze contractvorm neemt u 40 schoolweken en 8 vakantieweken vaste dagen af. U heeft een vrije keuze welke 8 weken u van de 12 weken wilt gebruiken. Uw kind wordt in die vakantieweken op de vaste contractdag(-en) verwacht.

Vast contract 40 schoolweken & Flexibel contract
Het tarief is per 1 januari 2020 voor de kinderdagopvang opvang €9,33 per uur voor de vaste contracten van 40 schoolweken. Bij deze contractvorm neemt u in de 40 schoolweken opvang af op vaste dagen, of u kiest voor flexibele opvang waarbij u geen gebruik maakt van vaste dagen maar per keer doorgeeft wanneer u opvang wenst. Bij alle contractvormen heeft u de keuze uit hele dagen, ochtenden, middagen, verlengde ochtenden of het peuterarrangement.

Afnemen van extra uren
Het afnemen van extra uren kan bij alle contractvormen. U betaalt voor de extra uren dan het uurtarief behorende bij het door u afgenomen contracttarief.

Is kinderopvang duur? Zeker niet!

Kinderopvang duur? Zeker niet!

Het is een regelmatig terugkerend onderwerp: kinderopvang is duur. Nu zijn wij van mening dat goede opvang niet duur hoeft te zijn en hanteren wij het laagste uurtarief in de regio, maar hoeveel kost de kinderopvang nou netto per maand? En als dat dan duur is, wat krijgt u ervoor terug? Anders gesteld; wat levert de kinderopvang u op? Twee onderwerpen die we hier beter onder de loep nemen.

De kosten voor ouders

Ouders die werken, studeren of re-integreren hebben recht op kinderopvangtoeslag. Daardoor krijgen ouders een groot deel van de kosten van kinderopvang terug. De kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk, bij een lager inkomen krijgt u een grotere tegemoetkoming oplopend tot 90,7% bij het eerste kind en 93,3% bij twee of meer kinderen. U betaalt als ouder door kinderopvangtoeslag netto fors minder dan op de factuur staat. Kinderopvang is daardoor veel minder duur dan u denkt.
U kunt voor een actuele proefberekening kijken op www.toeslagen.nl

Waaruit bestaat de uurprijs?

Kwaliteit is belangrijk in de kinderopvang. Daarom zijn er wetten en regels én hebben wij verschillende maatregelen genomen die leiden tot kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. Dat betekent dat de uurprijs van kinderopvang opgebouwd is uit verschillende kosten. Waaruit is die kostprijs nu precies opgebouwd?

prijsopbouw  

In bovenstaand overzicht is weergegeven waar de kosten van kinderopvang gemiddeld uit bestaan. Het overgrote deel van de kosten wordt gevormd door personeelskosten. Kinderopvang is een arbeidsintensieve dienst. Dit komt ook tot uiting in de uurprijs, de uurprijs is voor een groot deel ter dekking van de personeelskosten. Een andere belangrijke kostenpost voor kinderopvang is de huisvesting. Ook dit is een belangrijke kostencomponent die terugkomt in de uurprijs. Voor kinderopvang moeten allerlei materialen gekocht worden en overige kosten worden betaald (van uitstapje tot voedsel, van elektriciteit tot verzekering). Gemiddeld is dit percentage 12 % van de kosten. Kinderopvang is een innovatieve sector, waardoor ook ruimte nodig is voor investeringen en het aanleggen van reserves. Zo wordt de continuïteit gegarandeerd en wordt ook geïnvesteerd in de toekomst van uw kind. Deze reservebestemming wordt ook gebruikt om belangrijke materialen te vervangen en om te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving.

Kinderopvang: een investering in uw kind!

Kwalitatief hoogwaardige kinderopvang bieden, dat is ons doel! Ervoor zorgen dat uw kind zich onbekommerd kan ontwikkelen, vriendjes en vriendinnetjes kan ontmoeten en voor u de combinatie tussen arbeid en zorg voor uw naasten mogelijk maken. Kinderopvang biedt uw kind een ontwikkelingsstimulerende omgeving, een plezierig verblijf en een goede voorbereiding op de basisschool en het middelbaar onderwijs. Dat is ook een investering waard!

Hoe werkt de Kinderopvangtoeslag?

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag u kunt krijgen hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. U kunt per kind voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Er geldt ook een maximumuurtarief. Uw kinderopvangtoeslag voor 2015 vraagt u aan met Mijn toeslagen. U moet de toeslag aanvragen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht niet te lang met aanvragen, anders loopt u toeslag mis. Krijgt u kinderopvangtoeslag en verandert er iets in uw situatie? Als bijvoorbeeld uw inkomen wijzigt of het aantal opvanguren, dan heeft dat gevolgen voor uw toeslag. U moet veranderingen in uw situatie binnen 4 weken aan de belastingdienst doorgeven.

U lees alle informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

Mocht u er niet uit komen of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met onze administratie. Wij helpen u graag verder!

Banner KOT binnen 3 maanden aanvragen

Bel ik de locatie of het kantoor....?

Locaties

De verschillende locaties zijn onder openingstijden telefonisch bereikbaar op het aangegeven nummer (zie "Locaties"). U kunt telefonisch contact opnemen met de locaties voor:

 • vragen / mededelingen over ziekte.
 • als u verwacht wat later te zijn in verband met oponthoud onderweg.
 • als iemand anders dan u zelf uw kind op komt halen.
 • andere zaken die direct verband houden met de opvang van uw kind voor de betreffende dag dat u belt.

U belt altijd met de Administratie voor:

 • Aanvragen extra dagen / dagdelen
 • Aanvragen ruildagen
 • Afmelden van dagen /ziekmelding van uw kind.
 • vragen in het algemeen over Kindercentrum ’t Kasteeltje.
 • vragen over automatische incasso / betalingen
 • aanvragen van extra jaaroverzichten.
 • doorgeven van structurele wijzigingen in dagen waarop u opvang wilt (contracten).
 • aanvraag van nieuwe contracten. 

Wat moet ik meegeven op de Buitenschoolse Opvang?

In principe helemaal niets. Wij zorgen voor een snoepje, fruit en eventueel het ontbijt of lunch.

Sommige kinderen nemen graag iets mee van speelgoed om te laten zien of om mee te spelen. Dat mag best van ons, maar er zit altijd een risico aan dat het kapot of kwijt raakt. Overleg dus altijd met het kind en de groepsleiding of het slim is om iets mee te nemen. Niets is zo vervelend als het verdriet als een favoriet spel of speelgoed stuk of kwijt is geraakt...

Afhankelijk van het seizoen en het weer is het wel slim om zwemkleding en een handdoek mee te geven voor waterspelletjes, geschikte kleding om mee in de modder te spelen of juist die extra handschoenen en muts voor een sneeuwballengevecht. Bedenk dat veel kinderen graag buiten spelen, en dat we dan de favoriete activiteiten doen die de kinderen willen... soms worden ze daarbij nat of vies en is dat extra setje kleding praktisch met het naar huis gaan!

Over tablets/I-pads is afgesproken dat de kinderen die best mee mogen nemen, mits de ouder(s) dat ook goed vinden en ze snappen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele schade / verlies aan het apparaat. De afspraak is dan ook dat het kind de tablet inlevert bij binnenkomst, dat we die op een veilige plaats neerleggen en dat onder computertijd het apparaat gebruikt mag worden.

Wat moet ik meegeven op het Kinderdagverblijf?

Wat brengt u mee? 

 • Voor de eerste keer neemt u het voorstelformulier mee. Hier staat op wat uw kind eet en drinkt en alle bijzonderheden.
 • Een recente foto van uw kind met de naam achterop. Deze gaat in een fotolijstje wat in de groep hangt zodat we namen snel leren kennen en kinderen kunnen zien wie er allemaal komen spelen.

Handig overzicht van wat u mee moet brengen naar de kinderdagopvang voor de babygroep: 

 • Voeding. Borstvoeding of kunstvoeding hoeveelheid afgemeten van wat uw baby nodig heeft. Altijd 1 reserve voeding meegeven. Wilt u op alle voedingsproducten de naam van uw kind zetten? 
 • Een fles (ook met naam) Een lijstje waarop voedingstijden en hoeveelheden staan genoteerd 
 • Groente vers of in potje (groente geven we indien nodig tot uw kind 1 jaar is)
 • Voor het slapen eventueel een slaapzak, speentje en knuffel als uw kind dat gewend is. 
 • Jas en tas met naam erin 
 • Setje reserve kleding (romper, shirt, broek en sokken) Let op de juiste maat en het seizoen.
 • Luiers, luierdoekjes en crème alléén meegeven als uw kind overgevoelig is voor ons merk Pampers of Sudocreme.

Voor de peutergroep: 

 • Voor het slapen eventueel een slaapzak, speentje en knuffel als uw kind dat gewend is. 
 • Jas en tas met naam erin.
 • Setje reserve kleding (onderbroek, hemd, shirt, broek en sokken) Let op de juiste maat en het seizoen.

Wat je eventueel nog mee kunt geven zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het weer die dagen: regenlaarzen en regenjas, zonnehoed of pet, zonnebrandcreme als uw kind snel allergisch reageert op andere merken.

Op zelfmeegebrachte spullen graag overal de naam van uw kind op zetten (evntueel met sticker) zodat het niet kwijt of door elkaar raakt. 

Bij het brengen kunt u de voedingsproducten in de koelkast of keuken plaatsen. De fles, slaapzak, knuffel en speentje kunt u in het mandje van uw kind in de verschoonruimte leggen. De jas en tas kunt u in de garderobe hangen. De maxi-cosi kan eventueel op de plank in de garderobe geplaatst worden. In verband met de beperkte ruimte voor maxi-cosi’s vragen wij u als dat mogelijk is deze weer mee te nemen. Mocht iemand anders uw kind komen halen, en dus de maxi-cosi nodig hebben, kunt u hem op de kinderdagopvang achter laten.

Waarom is de opvang voor BSO niet op alle dagen op 1 locatie?

Binnen Kindercentrum 't Kasteeltje hebben we verschillende locaties voor de Buitenschoolse opvang. We willen graag zo dicht mogelijk bij u of de school van uw kinderen in de buurt zitten. Op woensdagen en vrijdagen zijn een aantal locaties gesloten en gaan die kinderen naar locatie de Kempenlandstraat. We hebben die keuze gemaakt omdat er op woensdagen en vrijdagen minder kinderen naar de opvang gaan. Door deze kinderen op 1 locatie samen te laten komen is er toch een groep waarmee meer spel mogelijkheden of activiteiten mogelijk zijn. Dat is voor de kinderen en groepsleiding leuker en gezelliger. Omdat we ook belang hechten aan het vierogenprincipe, waarbij er altijd meerdere volwassen bij de kinderen in de buurt zijn, is gekozen voor een centrale opvang. Lees meer hierover bij Openingstijden op vakantie-, adv- of andere schoolvrije dagen.
Lees meer...