Van vroeger tot nu

Kindercentrum 't Kasteeltje startte in 1987 in Halder. Jennie Tasseron begon daar met wat nu uitgegroeid is tot het Kindercentrum. De kinderopvang stond nog letterlijk in de kinderschoenen. Het doel waarmee zij destijds met kinderopvang is gestart, was kinderen van werkende ouders een leuke en gezellige dag bezorgen waarbij zij veel aandacht en tijd kon besteden aan de ontwikkeling en verzorging van kinderen.

Dit was de eerste vorm van kinderopvang in die tijd. In Halder, vlakbij "Kasteel Herlaer", is de naam "'t Kasteeltje" ontstaan voor de kinderopvang. In 1987 werd met het opvangen van twee kinderen in haar eigen woonkamer gestart. Al snel bleek dit te klein en binnen een half jaar werd een aparte ruimte voor de kinderopvang in het aangrenzende woonhuis in Halder gecreeërd. Tussen 1987 en 2003 zijn de eerste vier locaties voor de kinderopvang geopend in Vught en Sint-Michielsgestel. In 2003 ontstond de mogelijkheid voor het realiseren van nieuwbouw. Dit heeft ’t Kasteeltje de kans geboden om naar eigen inzicht een gebouw te bedenken en te ontwerpen dat optimaal voldoet aan de behoeften en wensen voor kinderopvang en buitenschoolseopvang. In deze nieuwbouw, op de Hoogstraat in Vught, is de huisstijl van 't Kasteeltje geïntroduceerd. In de jaren daarna is ’t Kasteeltje gegroeid van kinderopvang in de huiskamer, tot een organisatie die op 5 locaties kinderdagopvang en buitenschoolse opvang verzorgt en daarnaast zorg draagt voor de tussenschoolseopvang op de Bolster en de kleine Beer.

Wij maken ook deel uit van educatieve clusters. Samen met openbare basisschool "de Bolster" in Sint-Michielsgestel, is in 2012 een educatief cluster gestart; een totaal pakket van basisonderwijs, kinderopvang, peuterarrangementen, voorschoolse opvang en buitenschoolseopvang. Ook op de Kleine Beer in Berlicum werken wij op deze manier.

Met alle locaties wordt momenteel aan circa 200 kinderen per dag kinderopvang geboden en maken circa 250 kinderen per dag gebruik van buitenschoolseopvang. Er is voor allerlei wensen een aanbod; grootschalige opvang, kleinschalige opvang, horizontale en/of verticale opvang, kinderopvang en buitenschoolseopvang samen op één locatie, buitenschoolseopvang in de school of juist daar buiten. Jennie Tasseron is trots op de ontwikkeling die ’t Kasteeltje als organisatie heeft doorgemaakt. Al meer dan 30 jaar werkt zij met veel plezier en toewijding en nog dagelijks haalt zij voldoening uit haar werk. Wat als eenmanszaak begon is gegroeid tot een kindercentrum met een team zeer betrokken medewerkers.