Uurtarief 0-4

Uurtarief Kinderdagopvang 2023 (0-4 jaar)

Vast contract 52 weken
Het tarief is per 1 januari 2023 de kinderdagopvang € 8,97 per uur voor de vaste contracten van 52 weken. Bij deze contractvorm neemt u vaste dagen af voor 52 weken. Uw kind wordt ook in de vakantieweken op de vaste contractdag(-en) verwacht.

Vast contract 48 weken
Het tarief is per 1 januari 2023 voor de kinderdagopvang € 9,42 per uur voor de vaste contracten van 48 weken. Bij deze contractvorm neemt u 40 schoolweken en 8 vakantieweken vaste dagen af. U heeft een vrije keuze welke 8 weken u van de 12 weken wilt gebruiken. Uw kind wordt in die vakantieweken op de vaste contractdag(-en) verwacht.

Vast contract 40 schoolweken 
Het tarief is per 1 januari 2023 voor de kinderdagopvang €9,92 per uur voor de vaste contracten van 40 schoolweken. Bij deze contractvorm neemt u in de 40 schoolweken opvang af op vaste dagen.

Flexibel contract
Het tarief is per 1 januari 2023 voor de kinderdagopvang € 10,00 per uur. U kiest voor flexibele opvang wanneer u geen gebruik maakt van vaste dagen maar per keer doorgeeft wanneer u opvang wenst.

Afnemen van extra uren
Het afnemen van extra uren kan bij alle contractvormen. U betaalt voor de extra uren dan het uurtarief behorende bij het door u afgenomen contracttarief.

Wat ga ik netto betalen in 2023?
Wat gaat kinderopvang mij nu werkelijk per maand kosten? Een vraag die wij met regelmaat krijgen, maar die moelijk voor iedereen te beantwoorden is. Wat u netto per maand aan opvang kwijt bent is naast de contractvorm en uurprijs afhankelijk van het aantal kinderen wat u op de opvang hebt en wat u aan toeslag ontvangt. Om het snel inzichtelijk te maken kunt u via onze rekentool snel uitrekenen wat u nu werkelijk netto per maand kwijt bent. Benieuwd? Vul dan de rekentool in. (Klik hier) Heeft u nog vragen? Laat het ons weten! Wij helpen u graag verder, ook als het om het aanvragen van de toeslag gaat.