't Kasteeltje verzorgt op Basisschool De Bolster in Sint-Michielsgestel de Tussenschoolse Opvang. We begeleiden de kinderen tijdens de lunch het vrij spelen. Op De Bolster bieden wij TSO, kijk hier naar de mogelijkheden....

De kinderen eten aan een gedekte tafel in school waarbij wij de lunch geheel verzorgen. De lunch bij ons bestaat uit:

  • Bruin brood, waarbij we uitgaan van minimaal 1 boterham en maximaal 3 per maaltijd. Uiteraard kijken we daarbij ook naar de leeftijd van het kind en zijn / haar behoefte. We willen “tegen elkaar op eten” en “niet eten” uitsluiten.
  • Margarine.
  • Keuze uit 3 soorten vlees (boterhamworst, kipfilet of snijworst), kaas, smeerkaas en leverpastei.
  • Keuze uit zoet beleg waarbij aandacht is voor de hoeveelheid die de kinderen op een boterham smeren. De keuze bestaat over het algemeen uit chocopasta, pindakaas, appelstroop en jam.
  • Verse groente / fruit waarbij afhankelijk van het seizoen tomaat, komkommer of worteltjes bij de lunch verstrekt kunnen worden.
  • Drinken (minimaal 1 beker) waarbij de keuze over het algemeen bestaat uit thee, melk en water.

Indien uw kind i.v.m. een dieet andere producten gebruikt, dient u dit als ouder zelf mee te brengen. De kinderen eten gezamenlijk met de begeleiding aan een of meerdere groepstafels. Hiervoor worden eerst de tafels schoongemaakt en gedekt. Als alles klaar staat gaan de kinderen tegelijkertijd aan tafel. Kinderen die nog naar de wc moeten gaan vooraf zodat er zo min mogelijk gelopen hoeft te worden tijdens het eten. De begeleiding schenkt vervolgens het drinken in. Als alle kinderen voorzien zijn gaan zij tussen de kinderen zitten om eventueel te helpen met het smeren van boterhammen. Wij stimuleren het kind dit zoveel mogelijk zelf te doen en letten daarbij op de hoeveelheid beleg die het kind gebruikt. De begeleiding is tijdens het eten samen met de kinderen en daarbij is voldoende ruimte en tijd voor sociale contacten. Als iedereen klaar is wordt gezamenlijk opgeruimd. De kinderen helpen daarbij waar mogelijk. Langzame eters krijgen iets meer tijd als dat nodig is. 

Wilt inschrijven voor de TSO op de Bolster?

Onder het kopje  Formulieren op deze website vindt u het inschrijfformulier  met formulier voor de automatische incasso. Bij de formulier kunt u ook onze Privacy Policy TSO lezen. U kunt het formulier downloaden, invullen en afgeven op school of opsturen naar de Administratie Tussenschoolse Opvang.

Administratie Tussenschoolse Opvang

Telefoon: 073-6841160
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locaties

Waar u ons kunt vinden...

Van onze groepsleidsters

Waar wij voor staan...

Leidster

Respectvol hoe we met elkaar omgaan

"Naast het geven van goede verzorging, opvoeding, spel- en ontwikkelingsmogelijkheden aan de kinderen, vinden wij het belangrijk dat volwassenen en kinderen, zowel onderling als met elkaar, respectvol omgaan..."

Kijken naar...het kind & de groep...

"Wij kijken naar de mogelijkheden van ieder kind en gaan sociaal emotionele relaties met de kinderen aan die zowel recht doen aan ieder individueel kind als aan de groep. Het voornaamste hierbij is dat de kinderen veiligheid en geborgenheid geboden wordt..."

Leidster

Leidster

Kijken naar...mogelijkheden & kwaliteiten...

"We kijken ook steeds naar de mogelijkheden en de kwaliteiten van de kinderen. Alle kinderen hebben kwaliteiten die door ons, volwassenen, maar ook door het samen zijn met andere kinderen worden herkend, ontwikkeld en bevestigd..."

Samen met anderen...leren van elkaar...

"De meerwaarde van kinderdagopvang is in onze ogen dan ook het samen zijn met anderen, het leren van en met elkaar, waarbij tevens het individuele kind gezien wordt..."

Leidster

Wat wij belangrijk vinden

4 Redenen om voor 't Kasteeltje te kiezen...

Wat ouders en kinderen aangeven dat ze dit erg kunnen waarderen

 

1Flexibel & Betrouwbaar

2Huiselijk & Gezellig

3Vaste gezichten op de groep

4Persoonlijk contact